В Болградській громаді військові обурені тим, що не всі з них отримують одноразову грошову допомогу, – в міській раді дали роз’яснення

0 коментарів 26028 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні в Болградську міській раді розірвалися телефони. Родичів мобілізованих, самих військовослужбовців хвилювало одне питання: чому не всі вони можуть отримати одноразову матеріальну допомогу у розмірі 10 тисяч гривень, яка була ухвалена Болградською міською радою? Відповідь на нього знайшла «Бессарабія INFORM».


«БІ» вже писала про те, що в Болграді розпочали виплату грошової допомоги членам сімей Захисників України, а також особам, які прийняті на військову службу за контрактом або мобілізовані до лав Збройних Сил України.

Нагадаємо, це стало можливим завдяки прийнятим в серпні цього року на сесії Болградської міської ради двох ключових програм, які передбачають соціальний захист військових та їх сімей протягом періоду 2023-2025 років.

«Але одних програм було замало, потрібно було розробити ще Порядки надання допомоги та її розмір, які були схвалені наприкінці жовтня на засіданні виконавчого комітету Болградської міської ради, а також внесені відповідні фінансові зміни в Програму соціального захисту населення Болградської міської ради. Тільки після цього відділом соціального захисту населення Болградської міської ради розпочався прийом документів на отримання цієї допомоги зазначеним у Порядках категоріям громадян», – розповіла заступниця Болградського міського голови Ганна Мунтянова.

У тому числі було затверджено і порядок надання і розмір одноразової матеріальної допомоги особам, які прийняті на військову службу за контрактом або мобілізовані до лав Збройних Сил України.

«Згідно з цим документом претендувати на одноразову матеріальну допомогу, яка у цьому році становить 10 тис. грн, можуть лише ті мобілізовані та військовослужбовці ЗСУ за контрактом, які є мешканцями та зареєстровані на території Болградської громади або мають статус внутрішньо переміщеної особи, що зареєстрована на території Болградської ТГ. Та лише ті з них, підкреслюю, хто надає пакет документів протягом місяця з дати видачі наказу про зарахування військовослужбовця у списки особового складу військової частини. Тобто НЕ за минулі місяці або роки», – додала представниця влади.

За словами Ганни Мунтянової, таким чином відділ соціального захисту населення Болградської міської ради виконує рішення колегіального органу Болградської міської ради, згідно з яким ця виплата надається мешканцям Болградської громади поки вони не перейшли на повне забезпечення державою у лавах ЗСУ.

Додамо, що розмір виплати може переглядається виконавчим комітетом Болградської міської ради за потреби, але не частіше одного разу на рік. Видатки на надання допомоги здійснюються в межах асигнувань, передбачених у місцевому бюджеті на виконання Програми соціальної підтримки військовослужбовців, сімей полонених і зниклих безвісти військовослужбовців Збройних Сил України та ветеранів війни, які брали участь в захисті Батьківщини від військової агресії російської федерації проти України на 2023-2025 роки на поточний рік.

Щоб дізнатися, чи є у вас право на отримання зазначеної матеріальної допомоги, треба звернутися у відділ соціального захисту населення Болградської міської ради за адресою: м. Болград, вул. Поштова, 39, каб. №4, тел. 04846 4-52-78.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x