Виноградарство на Одещині: виклики кліматичних змін та спасіння через зрошення

0 коментарів 19440 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


За останні 7-8 років виноградарство на Одещині стало неможливим без зрошення через часті засухи, які настали в результаті кліматичних змін. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на PostEat.


Власник центру зеленого та етнотуризму “Фрумушика-Нова” на Одещині, Володимир Паларієв, зазначив, що кліматичні умови в області так різко змінилися, що вирощування винограду без крапельного зрошення стало практично неможливим, а старі виноградники засихають. Тому вони перейшли на вирощування винограду з використанням систем зрошення та практикують інтенсивне виноградарство, вирощуючи 5290 кущів на одному гектарі. Вони також дбають про регуляцію навантаження на кущі шляхом проведення різних агротехнічних операцій.

Власник господарства зазначив, що місцерозташування виноградника характеризується важкими суглинками та глинистим чорноземом, а також високою вітряністю і інтенсивним сонячним випромінюванням. Всі ці чинники є великими викликами для вирощування винограду, оскільки він є живим організмом і піддається різним стресам, таким як сонячні опіки та недостатнє забезпечення вологою. Надземний гідрострес також може перешкоджати нормальному набору води з ґрунту та впливати на фізично-технологічні характеристики ягід.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x