В Одеській області проводиться інтенсивний збір винограду – які прогнози

0 коментарів 31455 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Очільник Одеської ОВА Олег Кіпер дав прогнози щодо кількості врожаю винограду. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на його Telegram-канал.


Кіпер високо оцінив наполегливість виробників вина в регіоні Одеси, які не впадають у відчай в умовах непередбачуваних обставин і продовжують збирати врожай та шукати способи для успішного розвитку.

«Одещина має потужний потенціал розвитку як винного, так і кулінарного туризму. Регіон має все для того, аби стати меккою для гурманів: із затишними виноградниками, лагідним морем та незрівняними традиційними стравами одеської кухні. І так безумовно буде після нашої Перемоги», – написав він.

Він додав, що наразі профільний департамент ОВА працює над створенням регіональної системи географічних позначень та розглядає можливості встановлення контрольованих найменувань територій (КНТ). Це сприятиме поширенню наших вин на європейських і світових ринках.

Галузь виноградарства відіграє важливу роль у забезпеченні економічного добробуту регіону, оскільки вона надає постійну роботу близько 7 тисячам людей, а під час сезону ця кількість збільшується, зауважив голова Одеської обласної адміністрації.

«Виноградарство та виноробство — це податки до громад, валютна виручка від експорту та головне — робочі місця. Люди, що працюють на рідній землі. Для допомоги підприємствам, які вирощують та переробляють виноград, впроваджено низку програм, які працюють через єдиний державний аграрний реєстр (ДАР)», – повідомив він.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x