Україна ініціює створення “зеленого коридору” для швидшого транспортування товарів на кордоні з Молдовою і Румунією

0 коментарів 21816 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Україна веде активні перемовини щодо створення «зеленого коридору» між автомобільними пунктами пропуску «Рені – Джурджулешти – Галац». Ця ініціатива, запропонована Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури, спрямована на поліпшення руху товарів та збільшення обсягу експорту української сільськогосподарської продукції. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Ізмаїльську держадміністрацію.


Питання створення “зеленого коридору” стали головною темою переговорів, в яких брали участь представники України, Молдови і Румунії. Зокрема, заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач, державний секретар Міністерства інфраструктури та регіонального розвитку Республіки Молдова Мірча Паскалуце та держсекретар транспорту та інфраструктури Румунії Іонел Скріоштяну висловили підтримку ідеї створення “зеленого коридору”.

У рамках цієї ініціативи планується впровадити спільний контроль між Україною та Молдовою, а також скоординований контроль між Молдовою та Румунією. Це дозволить зменшити кількість зупинок для вантажівок і пришвидшити процедури контролю. Загалом, створення “зеленого коридору” сприятиме розвитку інфраструктури на українсько-молдавсько-румунському кордоні.

Ці пункти пропуску розташовані близько один до одного і є ключовими для перевезення товарів автомобілями, зокрема до румунського порту Галац. Для успішної реалізації ініціативи необхідно прийняти ряд рішень, включаючи розширення та реконструкцію пункту пропуску “Рені”. Це дозволить представникам контролюючих органів Молдови проводити всі необхідні процедури на виїзді з України.

Додатково, план створення “зеленого коридору” передбачає реконструкцію дороги “Рені – Галац” та розширення її до чотирьох смуг, а також покращення технічного обладнання пунктів пропуску. Всі ці заходи будуть реалізовані за участю всіх трьох країн.

На сьогоднішній день пункт пропуску “Рені – Джурджулешти” щоденно обслуговує близько 50 вантажівок. Однак, завдяки розвитку інфраструктури та запровадженню “зеленого коридору” очікується збільшення пропускної здатності цього пункту принаймні в п’ять разів.

Україна ініціює створення "зеленого коридору" для швидшого транспортування товарів на кордоні з Молдовою і Румунією

Україна ініціює створення "зеленого коридору" для швидшого транспортування товарів на кордоні з Молдовою і Румунією

Україна ініціює створення "зеленого коридору" для швидшого транспортування товарів на кордоні з Молдовою і Румунією

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x