Росія не спроможна повністю заблокувати експорт зерна: Чорним морем запрацював гуманітарний коридор – Одеська ОВА

0 коментарів 52920 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Попри припинення дії “зернової угоди” з боку Росії, зернові коридори у Чорному морі продовжують функціонувати, судна виходять з одеських портів.


Про це заявив радник голови Одеської обласної військової адміністрації та Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук в ефірі телемарафону, передає Цензор.НЕТ.

“Запрацював гуманітарний коридор. Ми не можемо говорити, що “зернова ініціатива” працює, оскільки немає сьогодні “зернової угоди”. Попри це вийшло п’ять суден із портів Одеси. Це було навігаційне завдання для Військово-морських сил, Збройних сил України вивезти ці судна, дати шлях тим (кораблям – ред.), які залишилися 24 лютого 2022 року на початку повномасштабного вторгнення (в українських портах – ред.) і були заблоковані”, – сказав він.

За його словами, головним досягненням українських військових є те, що вони “змогли спрацювати й у зворотному напрямку”: два балкери, що мали завантажити українську агропродукцію, змогли вирушити до портів призначення в Азії та Африці.

“Позиція України в тому, що з ворогом ніхто не домовлятиметься, підігравати й реагувати на його ультиматуми ніхто не збирається”, – наголосив Братчук. 

Речник висловив сподівання, що “зернова угода” існуватиме і працюватиме без участі РФ.

“Маршрути напрацьовані. Вони проходять через українські територіальні води, далі в Румунію і ще далі до Босфору. Ми бачимо, що робить ворог, який намагається атакувати. Можливо, він цілиться в деякі об’єкти, припортову інфраструктуру. Але ми бачимо, як відпрацьовують наші сили протиповітряної оборони”, – додав він.

Водночас він зауважив, що якщо буде вдосконалено систему ППО на півдні Одеської області, то гуманітарний “зерновий коридор” може працювати навіть попри ризики. 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x