Жнива-2023 в Україні: Одещина лідирує

0 коментарів 43335 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Аграрії України намолотили понад 33 млн тонн нового врожаю, з яких – 29 млн 184 тис. тонн зернових та понад 4 млн тонн олійних культур. Найбільший намолот залишається за Одещиною – 3,2 млн тонн. Про це, із посиланням на Департамент аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА, повідомляє «Бессарабія INFORM».


За оперативними даними аграріями Одещини зібрано 3 207,6 тис. тонн зерна з площі 1019,8 тис. га. Урожайність зернових склала 31,5 ц/га, що більше тогорічного показника на 6,0 ц/га, валовий збір зерна перевищив показник 2022 року на 730 тис. тонн.

«ЖНИВА-2023 — приклад незламності. На чому тримається аграрний фронт? Це єдність, згуртованість та командна робота. Попри ворожі удари по продовольчим складам, базам, елеваторам, виробничим потужностям, попри варварські зусилля спричинити в Україні перебої з харчами і голод наші аграрії виходять в поля та працюють 24 години 7 днів в тиждень. Аграрна стійкість проти їхньої ницості. Перед Україною проблема голоду не стоїть. Ми завжди зможемо прогодувати себе. До повномасштабної війни фермери та сільські домогосподарства виробляли більшу частину їжі для місцевих ринків, зокрема картоплю, овочі, фрукти та ягоди, продукти тваринного походження. Під час війни саме аграрії стали опорою продовольчої безпеки країни. Короткі виробничі ланцюги, постачання та фермерська кмітливість показали свою гнучкість та стійкість в ці страшні часи. Є гарний вислів: “Хліб — це солдат у дні війни та політик у дні миру”. Українські аграрії — герої, які попри все продовжують обробляти поля та піклуватися про продовольче майбутнє України та світу, тримаючи аграрний фронт. Вдячна кожному! Пишаюсь кожним!», – говорить Алла Стоянова директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x