Україна буде розміновувати Чорне море разом з країнами НАТО: українські моряки вже отримують необхідне навчання

1 коментар 17820 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Ще у 2022 році Штаб тактичної групи протимінних дій проходив курс планування протимінних операцій, що допомогло підготувати особовий склад для злагодженої співпраці: відпрацьовувались організація планування, порядок аналізу ситуації під час проведення протимінних операцій, ознайомлення з обов’язками посадових осіб, а також організація роботи з документами, що розробляються, та звітними документами. Все це проводилось відповідно до стандартів НАТО, які українське військо прагне опанувати в повному обсязі. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Порти України. 


На сьогодні Україна продовжує зміцнювати співпрацю з країнами-членами НАТО в питаннях розмінування акваторії Чорного моря. Більш того, така робота допоможе і в майбутньому забезпечувати безпеку України від російського агресора.

Саме тому, окрім теоретичної частини, важливим етапом передувало вивчення військовослужбовцями англійської мови на рівні, достатньому для розуміння технічної документації, та можливості вільного спілкування з міжнародними партнерами.

Вже у цьому році українські моряки мали нагоду продемонструвати засвоєні знання на практиці. Разом з постійною діючою протимінною групою НАТО Standing NATO Mine Countermeasures Group була спланована навчальна операція з розмінування умовного кризового району біля північно-східного узбережжя Шотландії. Штаб керував протимінними силами, які виконували завдання.

Зараз наші моряки продовжують навчання за кордоном та активно готуються до того часу, коли врешті-решт загроза російського окупаційного флоту буде знешкоджена, і українську акваторію можна буде розмінувати. А до того часу важливо досягти повної взаємосумісності з нашими західними партнерами відповідно до стандартів НАТО”, — повідомили у ВМС ЗСУ.

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Кенг
Кенг
7 месяцев назад

Резиновые ?‍♀️ лодки закупили, дополнительно, для такого разминирования?

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x