Стало відомо, коли поховають загиблого мешканця Кілійської громади Вадима Коваля, якого сьогодні навколішках зустріли кілійці

1 коментар 51273 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В селі Фурманівка Кілійської громади найближчою неділею простяться з 39-річним загиблим командиром бойової машини – командиром відділення, солдатом Вадимом Ковалем, який загинув 21 червня та через жахливий збіг обставин лише сьогодні, 1 вересня, повернувся додому. “Бессарабія INFORM” розповідає, як зустрічали Захисника на в’їзді у Кілію, а також повідомляє про графік прощання і поховання. 


Нагадаємо, вперше тіло Вадима привезли в Кілію невдовзі після загибелі, але на впізнанні рідні заперечили, що це він. Почалося розслідування, в ході якого виявилося, що тіла двох загиблих військових переплутали під час розподілу. Упродовж близько двох місяців йшла процедура пошуку тіла та встановлення особи за допомогою ДНК. Нарешті Вадим вдома. Сьогодні вранці його навколішках зустріли кілійці на в’їзді до міста та вздовж маршруту, який прямує до місцевого моргу.

Як розповів нам рідний брат загиблого Віталій, Вадим протягом довгого часу працював і жив в Одесі, був підприємцем та доволі відомим барменом. Любив життя, відпочинок, займався спортом, зокрема футболом.

“Якщо у наших футболістів спитати, хто такий Вадим Коваль, вони зразу його згадають”, – згадує Віталій, який досі не може повірити, що брата немає.

Каже, що ніколи життя Вадима не було пов’язано зі зброєю та він навіть не служив в армії, не навчався на військовій кафедрі. Просто одного дня сказав, що йде на війну добровільцем заради своєї сім’ї. Потрапив до навчальної частини, проходив курс навчання управління БМП за кордоном, де отримав знання командира бойової машини. Також закінчив сержанські курси, які давали йому можливість за півроку служби отримати звання сержанта. Але, на жаль, не встиг… Його шлях зупинив ворожий мінометний обстріл.

Поховають Захисника у рідній Фурманівці 3 вересня. Перед цим шану військовому зможуть віддати кілійці. О 9.00 ритуальна автівка виїде з Кілійської багатопрофільної лікарні, проїде вулицями Кубишкіна, Захисників Зміїного, Портовою, Миру, Тараса Шевченка – село Шевченково – звідти полями до села Фурманівка. Близько 10.30 Вадим востаннє повернеться додому, на 13:00 заплановано відспівування в церкві.

У Вадима Коваля залишився 12-річний син, батьки та два рідних брати.

Вічна шана Герою, який загинув за Україну.

 

 

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Иван
Иван
7 месяцев назад

Я один из братьев Иван Коваль, он погиб как герой, мы добились справедливости а теперь нас гоняют как отшельников с кабинета в кабинет за всякими бумажками и справками, могли бы и сами все сделать или упростить процедуру. Эта странная бюрократия развалит нашу страну и общество, люди поднимутся и свалят всю власть. Конченный КОЗЛЫ. На похоронах военные целовали маме руки за героя а на следующий день даже не поздоровались и не помогли с решением по документам…. Так и будем бегать всю жизнь теперь за этими ксероксами.

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x