Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Нацкомісія внесла зміни у підхід до нарахування плати за розподіл газу для населення: деталі

0 коментарів 30213 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, нещодавно змінила підхід до визначення мінімальної плати за розподіл природного газу для побутових споживачів. Відповідне рішення було прийняте в середині вересня. Тож вже з 1 жовтня плата нараховуватиметься по-новому. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на НКРЕКП.


Як йдеться в офіційному повідомленні, Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, з 1 жовтня 2023 р. запровадила зміни у підході до визначення мінімального розміру річної замовленої потужності для побутових споживачів, яким газопостачання припинено повністю або частково. Тепер при визначенні мінімальних обсягів річної замовленої потужності враховується газове обладнання побутового споживача, що виключно функціонує, і яке не було опломбоване.

Зазначається, що ухвалені зміни сприятимуть зменшенню фінансового навантаження на побутових споживачів, у яких попереднього газового року (жовтень 2022 — вересень 2023) споживання було на мінімальному рівні.

Як приклад у НКРЕКУ навели платіжку споживача на Буковині, у якого опломбовано опалювальний прилад та водонагрівач. Якщо до змін щомісячний платіж за розподіл газу становив 52,07 грн, то тепер споживач платитиме 6,47 грн. У річному обчисленні економія становитиме 547,25 грн.

 

Нацкомісія внесла зміни у підхід до нарахування плати за розподіл газу для населення: деталі

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x