НАТО отримає ще один важливий пункт доступу до Чорного моря – у Болгарії

0 коментарів 35289 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Болгарії, яка є членом НАТО, незабаром розпочнеться будівництво військової бази Північноатлантичного альянсу. Воно передбачає зведення казарм та приміщень для зберігання техніки, а також створення розгалуженої дорожньої мережі.


Про це повідомив міністр оборони Болгарії Тодор Тагарев під час слухань у парламентському комітеті з питань оборони, пише Обозреватель з посиланням на BTA.

За словами міністра, база буде виглядати як невелике місто.

Повідомляється, що Міністерство оборони Болгарії має бюджетні кошти на розробку проєкту бази, а частину необхідних ресурсів для її будівництва надасть НАТО. Загалом на це планують витратити понад 50 мільйонів євро.

“Людям нема про що хвилюватися, під час будівництва такої інфраструктури є можливості для економічного та соціального розвитку регіону”, – запевнив Тагарев.

Рішення щодо того, де саме побудують базу для бойової групи НАТО, ще не ухвалили, але відомо, що це буде Ямболський округ на південному сході країни. Роботи мають завершити до 2025 року.

НАТО отримає ще один важливий пункт доступу до Чорного моря - у Болгарії

Основну частину офіцерів НАТО буде направлено з Італії. Бойова група, розташована на новій базі НАТО, виконуватиме оборонні функції у разі загрози з боку можливої країни-агресора.

Тагарев також висловився щодо агресії РФ проти України. Він зазначив, що війна, схоже, не наближається до кінця, і підтримку України потрібно продовжувати, щоб наша держава могла захистити свій суверенітет і територіальну цілісність.

Слід зазначити, що раніше у Болгарії виступали проти появи бази НАТО на території країни. Про це говорили зокрема у 2019-му, а потім і 2022 році. Тоді у Софії вирішили сказати “ні” військам НАТО, щоб не дратувати росію.

Тепер же НАТО отримає ще один важливий пункт доступу до Чорного моря. Військові бази Альянсу вже існують у сусідній Румунії.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x