Остаточне рішення за парламентом: громадськість Арцизщини визначилась із новою назвою села Холмське – що вибрали з 10 варіантів

0 коментарів 45009 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Арцизькій громаді 3 серпня в селах Надеждівка, Холмське та Новохолмське відбулися оголошені заздалегідь громадські обговорення щодо перейменування цих населених пунктів, оскільки їхні назви не відповідають стандартам державної мови. Громадськість обирала серед назв, пов’язаних  з історією населених пунктів або їх географічним розташуванням. Отримавши результати опитування від сільської громадськості, Арцизька міська рада має прийняти остаточне рішення і направити його на розгляд Верховної Ради. 


Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на інформацію Арцизької міської ради.

Раніше Арцизька мерія повідомляла, що Національна комісія зі стандартів державної мови схвалила перелік населених пунктів, назви яких, зокрема, стосуються російської імперської політики, та надала рекомендації щодо приведення їх у відповідність до стандартів державної мови. У даному переліку наявні села Надеждівка, Холмське та Новохолмське. Цим населеним пунктам рекомендовано запропонувати нову назву в установленому законодавством порядку.

Дискусійним стало питання щодо перейменування села Холмське. На голосування було винесено такі варіанти його назви: Селіогло, Селіол, Холми, Холмське, Пагорбне, Надрічне, Берегове, Святотроїцьке, Одринське, Ісусівське. Більшість мешканців обрала варіант назви села Селіогло.

Під час обговорення питання щодо перейменування села Надеждівка розглядалося два варіанти назви – Надія та Шампань. Єдиної згоди щодо вибору назви шляхом голосування присутні не досягли, і було вирішено надати обґрунтування щодо обох назв, а вже Верховною Радою буде остаточно прийнято рішення із врахуванням рекомендацій Національної комісії зі стандартів державної мови.

Щодо назви села Новохолмське, присутні на зборах мешканці одноголосно проголосували за повернення старої назви села Аліяга.

Результати обговорення назв населених пунктів Арцизької міської територіальної громади будуть розглянуті на черговій сесії Арцизької міської ради, після чого відповідне рішення буде направлено на розгляд до Верховної Ради України.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x