На Одещині знизився рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції

0 коментарів 15066 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В обласному центрі контролю та профілактики хвороб розповіли про стан епідемічної ситуації в Одеській області. Зокрема, завідувачка сектору інфекційного контролю Туміна Інна розповіла, що показники захворюваності на гострі кишкові інфекції в регіоні за минулий тиждень, у порівнянні з попереднім, знизились на 10%. Про це, із посиланням на Центр, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Із загальної кількості захворівших більша частина (55%) ─ це діти.  Як зазначалося, деякі хворі пов’язували своє захворювання з вживанням немитих ягід, овочів та фруктів: 14% від усіх випадків ─ готових домашніх страв з порушенням технології приготування та зберігання, 13% ─ з вживанням м’ясних продуктів, 11% ─ з вживанням молочних продуктів.

Центром продовжувався моніторинг циркуляції холерного вібріона на об’єктах довкілля. Зокрема, за минулий тиждень досліджено 83 проби із зовнішнього середовища. Так, 33% виявилися позитивними на НАГ-вібріони

«Всі хворі із розладами шлунково-кишкового тракту досліджені на холеру, мають негативні результати досліджень», ─ наголосили в установі.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x