Майже 400 тисяч гривень заради здоров’я дітей: влада однієї з громад Болградщини спрямує бюджетні кошти на ремонт та обладнання харчоблока освітнього закладу

0 коментарів 16065 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Городненській громаді Болградського району йде активна підготовка закладів освіти до нового навчального року. В її рамках у Городненському ліцеї готуються до ремонту та облаштування харчоблока відповідно до норм системи НАССР. Про це повідомляє власний кореспондент «Бессарабії INFORM» в Болграді з посиланням на Городненську сільську раду.


Депутати Городненської сільської ради ухвалили рішення про виділення коштів на ремонт харчоблока та закупівлю обладнання – на суму 391 тисяча гривень.

«Наразі у Відділі освіти, молоді, спорту, культури та туризму йде підготовка документів, закупівля обладнання та пошук підрядника для ремонту під керівництвом голови громади Миколи Богоєва. Сподіваємося, що школярі в новому навчальному році будуть навчатися в оновленому закладі освіти», – повідомляють в сільській раді.

Зазначимо, НАССР – система аналізу і контролю критичних точок і ризиків, які можуть виникати під час будь-якого виробничого процесу, пов’язаного з продуктами харчування. Якщо розшифрувати абревіатуру, буквально з англійської – це «небезпека», «аналіз», «критика», «контроль» і «точки». НАССР – те, що допомагає нам ідентифікувати, оцінювати й контролювати небезпечні чинники на кухні. Всі дії необхідно задокументувати.

Впровадження системи НАССР – частина кампанії у межах Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі, ініційованої першою леді України.

«НАССР – це про організацію простору, критичне мислення та нові звички, що роблять процес приготування їжі у школах безпечнішим і простішим, – зазначила перша леді України Олена Зеленська. – Це не зміна норми, а більш адекватний підхід до її використання».

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x