В Тарутиному хтось, схоже, навмисне розхитує суспільно-політичну ситуацію: невідомий отруїв безпритульних тварин з кліпсами

0 коментарів 27891 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Тарутиному невідомий зухвало вбив трьох собак, які у травні пройшли стерилізацію та вакцинацію. У селищі вважають, що хтось навмисно розхитує суспільно-політичну ситуацію. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на селищну раду. 


За два останні дні у населеному пункті виявлено три випадки ймовірного отруєння собак, які пройшли стерилізацію, вакцинацію та мають блакитну бірку на вусі.

Одразу ж після виявлення загибелі тварин працівники селищної ради звернулися до ветеринарної служби громадської організації «Зооконтроль», яка проводила їх стерилізацію та щеплення ще наприкінці травня, де заперечили, що дані операції могли призвести до смерті чотирилапих.

Спеціалісти пояснили, що після їх роботи, пройшов тривалий час, та вона виконувалася з дотриманням усіх ветеринарних і санітарних вимог. Крім того, після операції декілька днів собаки перебували на ветпункті під наглядом працівників ГО «Зооконтроль», і тільки після цього їх повертали у місця постійного проживання. Також подібних випадків загибелі собак ні в Арцизі, ні в інших населених пунктах України, де працювала ветеринарна служба зі стерилізації безпритульних тварин, не було зафіксовано.

“Даний випадок дуже схожий на спробу розхитати суспільно-політичну ситуацію в громаді. Собаки були отруєні напередодні вихідних, в самому центрі Тарутине, в місцях, де саме в суботу та неділю буває багато людей. А в таку спеку, яка є зараз, тіла тварин дуже швидко розкладаються, розповсюдився б неприємний і сильний запах, а згодом – і якась інфекція. На жаль, серед нас трапляються люди, яких і людьми складно назвати. Якими треба бути бездушними та жорсткими, щоби позбавити життя ні у чому не повинних тварин, для досягнення своїх амбітних цілей. Велике прохання до усіх небайдужих жителів! Якщо ви побачите людину (групу людей), яка підозріло чи жорстоко поводиться з собакою (іншою твариною), зверніться, будь ласка, до поліції або до Тарутинської селищної ради. Жорстоке поводження з тваринами – це злочин, який карається законом! І пам’ятаймо, що ми ЛЮДИ! Ми відповідальні за тих, кого приручили!”, – звернулися до громадян у Тарутинській селищній раді.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x