Попри незначне зниження захворюваності на кишкові інфекції, в Одеській області епідситуація залишається нестійкою

0 коментарів 18819 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


За результатами моніторингу станом на 10 липня рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції в Одеській області знизився майже на 5%. Про це у ході брифінгу розповів заступник генерального директора обласного центру контролю та профілактики хвороб Сергій Дементєв, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Фахівець зазначив, що епідситуація в регіоні залишається нестійкою, попри зниження захворюваності серед дорослих на 25,8%. Проте серед дітей до 17 років показник зріс на 16,9%.

Найбільший відсоток серед хворих пов’язували своє захворювання з вживанням немитих ягід, овочів та фруктів ─ 22%. На другому і третьому місцях вживання готових домашніх страв з порушенням технології приготування та зберігання (19%) та молочних продуктів, придбаних на ринках, у тому числі стихійних (17%).

Крім того, погіршення стану 15% пов’язують із вживанням м’ясних продуктів, придбаних на ринках; 13% ─ з порушенням правил догляду за дітьми; 5% ─ з вживанням риби солоної та в`яленої; 4% ─ яєць з недостатньою термічною обробкою та сирих; 1,8% ─ морепродуктів, 1,5% ─ з купанням у відкритих водоймищах; 1% ─ з купанням у відкритих басейнах.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x