Є позитивна динаміка: одеські лікарі розповіли про порятунок 11-річної дівчинки з Білгород-Дністровщини, яку покалічила гойдалка

0 коментарів 99765 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Лікарі Одеської обласної дитячої клінічної лікарні розповіли про порятунок 11-річної Вікторії Стойчевої з села Андріївка Білгород-Дністровського району, яка отримала серйозну травму голови та обличчя під час гри на металевій гойдалці. Надання медичної допомоги було здійснено з високим професіоналізмом на всіх етапах. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на допис медзакладу у Facebook.


Як зазначається, завдяки оперативності швидкої медичної допомоги, дитину доставили до Білгород-Дністровської міської лікарні, де їй була надана первинна допомога.

Медичний персонал забезпечив штучне дихання, провів первинну обробку ран та зробив комп’ютерну томографію. Після стабілізації дитину у супроводі реаніматолога транспортували до реанімаційного відділення Одеської обласної дитячої клінічної лікарні.

“Під час дообстеження виявлено, що один зі щеплених уламків кісток знаходиться біля правого ока та викликає його випадіння. Фахівці Одеської обласної дитячої клінічної лікарні Ющак Ігор Александрович, завідувач відділення нейрохірургії, та Драгонюк Олександр Анатолійович, завідувач відділення оториноларингології, розпочали складне оперативне втручання. Задля усунення загрози повної втрати ока була зібрана мультидисциплінарна команда офтальмологів та щелепно-лицьових хірургів. В цю команду увійшли провідні фахівці інституту Філатова: доктор медичних наук Полякова С.І., кандидат медичних наук Чеботарьов Є.П., кандидат медичних наук Троніна С.А., а також щелепно-лицьові хірурги: доцент кафедри хірургічної стоматології Одеського медичного університету, кандидат медичних наук Криклес В.Г. та хірург-стоматолог Гецько М.І.”, – підкреслили лікарі.

На щастя, під час тривалої операції було успішно видалено кістковий уламок, що травмував око дівчинки.

 “На цей час фіксується позитивна динаміка стану маленької пацієнтки. Боротьба за життя та здоров’я дитини триває”, – розповіли у лікарні.

Медики вкотре звертаються до батьків: будьте уважні! Слідкуйте за дитиною, бережіть її! Один необачний вчинок чи рух може обернутись на біду.

Нагадаємо, минулими вихідними у селі Андріївка Білгород-Дністровського району стався жахливий нещасний випадок на дитячому майданчику. Під час гри з гойдалки злетіла 11-річна школярка, після чого отримала декілька ударів атракціоном, на якому продовжували перебувати діти, по обличчю.

За словами місцевих жителів, майданчик, де сталася трагедія, закрили.

Є позитивна динаміка: одеські лікарі розповіли про порятунок 11-річної дівчинки з Білгород-Дністровщини, яку покалічила гойдалка
Є позитивна динаміка: одеські лікарі розповіли про порятунок 11-річної дівчинки з Білгород-Дністровщини, яку покалічила гойдалка Є позитивна динаміка: одеські лікарі розповіли про порятунок 11-річної дівчинки з Білгород-Дністровщини, яку покалічила гойдалка

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x