Як одна людина може розбудити армію небайдужих: з Кілії на херсонський напрямок поїхали близько тони допомоги та мотор для човна

0 коментарів 81432 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Кілія також не залишилась осторонь трагедії на Херсонщині. Звідси на допомогу потерпілим від затоплення рушила вже друга габаритна посилка з речами першої потреби. А почалося усе з ненав’язливого заклику місцевої мешканки в Інстаграмі приєднатися до її особистого відправлення. Як за дуже короткий термін кілійцям вдалося назбирати близько тони потрібних речей і продуктів, а також кошти на потужний мотор для рятувального човна, розповість “Бессарабія INFORM”.


Почувши про підрив окупантами Каховської ГЕС допомогти потерпілим вирішила місцева мешканка Анастасія Карастойка, яка перебуває у складі благодійного фонду “Чорноморське козацьке об’єднання міста Одеса”. Кураторка розмістила у загальному чаті список необхідного для херсонців, який попросила якомога швидше закрити, адже в Одесу та Миколаїв вже їхала велика кількість втративших житло людей. Настя спланувала придбання деяких речей з переліку необхідного за власні кошти, але, маючи значну кількість підписників в Інстаграмі, напередодні ввечері вирішила запропонувати однодумцям долучитися до створення посилки. І тут почалося таке, чого авторка навіть не могла уявити.

Ії “сторіс” почала поширювати неймовірна кількість людей. Разом з цим в особисті повідомлення вже за перші години вона отримала безліч повідомлень з питанням, куди привезти допомогу або скинути кошти. Зазначимо, робити збір Настя спочатку навіть не планувала, але кількість питань номера картки змусила дівчину відкрити “банку”.

На ранок під її будинком вже зібралися люди, які несли постіль, ковдри, посуд, речі тощо. Легковик Насті заповнили до стелі дійсно найнеобхіднішим. Вона зазначила, що дуже вагомий внесок зробила переселенка Олеся з Бердянська, яка розповсюдила інформацію між проживаючими в Кілії внутрішньо переміщеними особами. Уявіть – переселенці, які самі втратили дома, ділилися останнім з людьми, які опинилися у біді!

З наступною групою людей Настя зустрілася в центрі Кілії. Там її догрузили памперсами, побутовою хімією, продуктами. Паралельно активно скидали гроші ті, хто не міг бути присутнім та принести речі особисто. Це дозволило Насті придбати великий обсяг необхідного: подушок, постільної білизни, ковдр, спідньої білизни для діток – на близько десять тисяч гривень, більшу частину з яких скинули небайдужі. Аби допомогти все спакувати і доставити на пошту приїхав Олексій Ярмоленко – його автівка також дуже швидко була заповнена.

Як одна людина може розбудити армію небайдужих: з Кілії на херсонський напрямок поїхали близько тони допомоги та мотор для човна

Як одна людина може розбудити армію небайдужих: з Кілії на херсонський напрямок поїхали близько тони допомоги та мотор для човна

На пошті усе зібране ледь вмістилося у два великі флетбокси (розмір 180х150).

Допомога продовжувалася, адже ті, хто не встиг на перше відправлення, питали, куди привезти речі для наступного. Окрім цього, за названими адресами тих, хто не міг доставити передачі Насті, вона їздила особисто. На банку активно продовжували надходити кошти. “Підтягнула” авторка збору також моряків, з якими співпрацює (вона – працівник крюїнгової агенції).

“Всі почали неймовірно репостити та донатити. Я була в шоці. Дуже багато було пропозицій привезти готівку, але я просила все скидати на карту, аби була змога звітувати перед людьми”, – розповідає нам Анастасія.

Оскільки допомогу у вигляді необхідних речей продовжували нести, було вирішено за зібрані кошти придбати мотор для човна рятувальників. Загалом кілійці задонатили понад 70 тисяч гривень, мотор обійшовся у 40.

“Дуже швидко Юлія Єрська допомогла знайти потрібний мотор на 30 кінських сил. Також дуже допомогла розповсюдженням інформації”, – розповіла Настя.

Як одна людина може розбудити армію небайдужих: з Кілії на херсонський напрямок поїхали близько тони допомоги та мотор для човна

Зазначимо, доставити у Херсон мотор – це дуже важлива місія. Тривають рятувальні операції, а звичайні човни та спецтранспорт не можуть дістатися деяких районів. Не працюють також слабкі мотори – на шляху до потерпілих пливе багато сміття, яке вдається оминати лише на потужних плавзасобах. Тож цей вклад у допомогу – просто неоцінимий.

Мотор, а також ще понад 600 кілограмів допомоги поїхали до Херсону вже сьогодні. На пошті разом з Настею зібралися помічники – небайдужі кілійці, аби розфасувати та спакувати допомогу від міста. Зокрема, за словами Насті, багато допомагала Ірина Бесчасна – вона привезла величезну кількість консерв, нового одягу, їжі тваринам, побутової хімії, а також усе це збирала разом з іншими. Дуже потрібно річ – дитячий візочок подарувала херсонцям сім’я Бачиловських. Взагалі хотілося б багато кого відмітити та віддячити, але людей було надто багато, частина з яких – просили не згадувати їхні імена. Тож Настя дякує усім, хто хоча б репостом, а ще більше – ділом, допоміг зробити таку круту справу.

Як одна людина може розбудити армію небайдужих: з Кілії на херсонський напрямок поїхали близько тони допомоги та мотор для човна

Як одна людина може розбудити армію небайдужих: з Кілії на херсонський напрямок поїхали близько тони допомоги та мотор для човна

Настя зізнається, що досі не може прийти в себе після такої шаленої підтримки.

“Я безмежно рада, що стільки людей відгукнулися, допомогли. В мене з’явилося стільки нових друзів, з якими, я впевнена, будемо далі співпрацювати на Перемогу! Кілійці найкращі!”, – не приховує емоцій авторка збору.

А він триває. Якщо будуть бажаючі, а ми впевнені, що вони будуть, Настя відправить і третю, і четверту, і десяту посилки. Пишаємося людьми, які небайдужі до горя своїх співвітчизників. А на приладі цієї історії бачимо, що одна людина може зробити дуже багато.

Якщо хочете долучитися до допомоги херсонцям, пишіть Насті у Instagram або Facebook. Збір коштів вже закритий, адже вдалося зібрати значно більше, ніж було потрібно. Залишок Настя планує перерахувати херсонцям на воду.

Доки в Україні є такі люди, а їх дуже багато, Україна переможе будь-якого ворога. Слава Україні! Слава нації!

Як одна людина може розбудити армію небайдужих: з Кілії на херсонський напрямок поїхали близько тони допомоги та мотор для човнаэ Як одна людина може розбудити армію небайдужих: з Кілії на херсонський напрямок поїхали близько тони допомоги та мотор для човнаэ Як одна людина може розбудити армію небайдужих: з Кілії на херсонський напрямок поїхали близько тони допомоги та мотор для човнаэ Як одна людина може розбудити армію небайдужих: з Кілії на херсонський напрямок поїхали близько тони допомоги та мотор для човна

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x