Рецидив: у Тузлівській громаді досвідчений “чорний лісоруб” знищив ще 14 дубів

0 коментарів 24705 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Поки суд розглядає справу про вирубку 47-річним браконьєром з Білгород-Дністровського району 11 дубів на території Національного природного парку “Тузлівські лимани”, “чорний лісоруб” знищів ще 14 дубів в урочищі поблизу села Лебедівка Тузлівської територіальної громади.


Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на інформацію обласного ГУНП.

Про виявлену незаконну порубку деревини на спецлінію «102» повідомив місцевий житель. Прибувши за викликом, слідчо-оперативна група виявила свіжоспиляні пні, автомобіль «ВАЗ» з причепом, який був завантажений деревиною, а неподалік транспортного засобу, під деревом у траві, – бензопилу, але зловмисника на місці вже не було. Чоловік встиг спиляти та помістити до причепа автомобіля 14 дубів діаметром від 7-ми до 36-ти сантиметрів.

За попередніми підрахунками фахівців, своїми діями правопорушник заподіяв державі збитків на суму близько 30-ти тисяч гривень.

Правоохоронці вилучили з місця вчинення злочину автомобіль з причепом, деревину та бензопилу, на які наклали арешт, та інші речові докази. А протягом декількох годин встановили особу зловмисника, яким виявився 47-річний житель села Базар’янка цієї ж територіальної громади. В суді відносно нього вже знаходиться обвинувальний акт за незаконну порубку дерев, вчинену на початку грудня минулого року на об’єкті природно-заповідного фонду.

«Слідчі під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості щодо незаконної порубки дерев, що заподіяла істотну шкоду, за ч. 1 ст. 246 Кримінального кодексу України. В рамках кримінального провадження поліцейські призначили низку експертиз, за результатами яких буде прийматися рішення щодо остаточної кваліфікації та повідомлення фігуранту про підозру. Слідство триває», – прокоментував начальник відділення № 2 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Віктор Дудка, та закликав громадян берегти природу, бути відповідальними та діяти в межах закону, а про відомі випадки правопорушень проти довкілля відразу повідомляти до найближчого підрозділу поліції або на спецлінію «102».

Рецидив: у Тузлівській громаді досвідчений "чорний лісоруб" знищив ще 14 дубів

Рецидив: у Тузлівській громаді досвідчений "чорний лісоруб" знищив ще 14 дубів

Рецидив: у Тузлівській громаді досвідчений "чорний лісоруб" знищив ще 14 дубів

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x