Сів п’яним за кермо і ледь не угробив доньку з дружиною: у Білгород-Дністровському районі судитимуть безвідповідального водія

0 коментарів 14418 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Білгород-Дністровському районі чоловік п’яним сів за кермо автомобіля і допустив травмування доньки з дружиною, за що понесе адміністративну та кримінальну відповідальність.


Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на інформацію ГУНП в Одеській області.

Поліцейські склали відносно правопорушника протокол за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також висунули йому обвинувачення за статтею 286-1 Кримінального Кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння).

В обласному ДТП поліції розповіли подробиці ДТП з травмованими. У серпні минулого року під час комендантської години 36-річний водій автомобіля «Volvo», рухаючись по одній з вулиць села Старокозаче, не впорався з керуванням, виїхав з дороги на узбіччя, де скоїв наїзд на електроопору. Від удару легковик перекинувся. Унаслідок автопригоди чоловік не постраждав, а от його пасажирки – 12-річна донька та 34-річна дружина – травмувалися і були доставлені до лікарні, де їм діагностували переломи верхніх кінцівок. Відповідно до висновків судово-медичних експертів, отримані потерпілими тілесні ушкодження відносяться до категорії середньої тяжкості.

Поліцейські перевірили керманича на стан сп’яніння, він виявився нетверезим. Відносно правопорушника правоохоронці склали протокол за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що передбачено частиною 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Матеріали скеровані до суду, який вже застосував відносно правопорушника стягнення у вигляді штрафу у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 тисяч гривень, з позбавленням права керування транспортними засобами строком на один рік.

«Дочекавшись результатів довготривалих експертиз та визнавши зібрані під час досудового слідства докази достатніми, слідчі поліції висунули керманичу ще й обвинувачення у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані сп’яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження. Цей злочин кваліфікується  ч. 1 ст.  286-1 КК України. Обвинувальний акт правоохоронці також вже скерували до суду. Правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох до п’яти років», – прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Нацполіція не втомлюється постійно звертатися до водіїв із застереженням – нетверезе водіння може обернутися для водіїв штрафом або ув’язненням. Але страшніше те, що воно може призвести до травмування та загибелі людей. Поліцейські закликають учасників дорожнього руху бути свідомими й неухильно дотримуватися ПДР.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x