В Одесі перейменували Малиновський та Суворівський райони – нові назви

0 коментарів 55809 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Суворовський та Малинівський райони Одеси отримали нові назви – Пересипський та Хаджибейський відповідно. За це рішення  проголосували депутати міської ради, пише видання “Думська”. 


Одесити висловилися за зміну назви лише Малиновського району. Бачити Суворовський Пересипським більшість тих, хто голосував, не хоче.

Ще напередодні вдень було відомо, що ухвалювати на сесію проект рішення щодо перейменування районів не будуть. Очікувалося, що історико-топонімічна комісія збереться ще раз, запропонує 5-7 варіантів, після чого одесити онлайн-голосуванням виберуть переможця.

Проте пізно ввечері фракція «Довіряй справам» таки внесла проект рішення щодо обох топонімів. Воно пройшло насилу – 34 голоси самої мерської політсили та «слуг народу». Для ухвалення рішення необхідно мінімум 33 голоси, тож «запас» мінімальний.

Нагадаємо, що раніше проект рішення про перейменування тільки Суворовського на Миколаївський (після проваленого онлайн голосування за Пересипський) подала фракція «Європейської Солідарності». Підтримки у депутатського корпусу він не знайшов – лише 17 голосів.

При цьому те, що одесити проголосували лише за одне перейменування, народних обранців не зупинили.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x