В Ізмаїлі стартувала грантова програма «Румунія-Україна 2021-2027»

1 коментар 36288 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Ізмаїлі відбувся регіональний старт грантової Програми Interreg NEXT «Румунія-Україна 2021-2027». Її планують реалізовувати у галузях охорони здоров’я, освіти, туризму, культури, пристосування до кліматичних змін та менеджменту кордонів.


Грантове фінансування зможуть отримати проєкти, які приносять користь громадам прикордоння на території повітів Сату-Маре, Марамуреш, Ботошань, Сучава та Тулча (Румунія), а також Івано-Франківської, Закарпатської, Чернівецької та Одеської областей України.

Ізмаїл став першим українським містом, де стартувала Програма. Місто вже раніше мало досвід плідної співпраці за низкою проєктів. Як неодноразово наголошували румунські партнери, Ізмаїл довів, що є надійним партнером, з яким можна навіть в умовах повномасштабної війни співпрацювати за проєктами, які фінансує ЄС.

Нагадаємо, у рамках початку програми Interreg NEXT «Румунія-Україна 2021-2027» 14 лютого 2023 р. у м. Бухарест (Румунія) відбулося перше засідання Моніторингового комітету Програми, на якому було прийнято рішення про проведення першого конкурсу проектних пропозицій. Загальний бюджет Програми складає 60 млн євро. Пріоритетами Програми є екологія, соціальний розвиток та управління кордонами. Перший конкурс проектних пропозицій розпочинається у червні 2023 року.

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Некрас
Некрас
1 год назад

Траяска Романія – Молдова – Україна !!!

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x