В Ізмаїльському районі почастішали випадки нападу собак небезпечних порід

0 коментарів 27567 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


“Ти назавжди у відповіді за тих, кого приручив”. На жаль, сенс цього знаменитого вислову Екзюпері не всі власники собак Ізмаїльщини до кінця усвідомлюють. У районі почастішали випадки нападу собак небезпечних порід, яких власники відпускають гуляти без поводків і намордників, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Жертвами людської безвідповідальності стали дві безневинні домашні собаки, які зазнали нападу агресивних небезпечних тварин, за якими не встежили власники.

Так, вчора, 15 травня, мешканка села Кам’янка Саф’янівської громади повідомила у поліцію про те, що сусідська вівчарка напала на її дворову собаку і буквально “розірвала” дворнягу. Хазяйка постраждалої тварини написала заяву до поліції на власника небезпечної собаки, в якій попросила правоохоронців вжити передбачені законом заходи у відношенні сусіда.

А у березні поточного року у місті Ізмаїл агресивний алабай (вівчарка середньоазіатська, яка визначена небезпечною породою собак в Україні) покусала на вулиці собаку породи чау-чау. Власниця останньої також звернулась до поліції.

Зазначимо, що згідно з українським законодавством про відповідальність за жорстоке поводження з тваринами, хазяїн має обов’язково тримати на повідку і в наморднику під час вигулу собаку, яка може становити небезпеку для життя чи здоров’я оточуючих. Перелік небезпечних порід собак був затверджений постановою Кабміну у 2021 році. За шкоду, спричинену твариною, відповідає її власник, тобто особа, яка її утримує (ч. 4 ст. 12 Закону України “Про захист тварин від жорстокого поводження”). Хазяїнам-порушникам “світять” штрафи, а в деяких випадках, навить конфіскація агресивної тварини.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x