Дунайська обласна лікарня в Ізмаїлі отримає сучасний ангіограф від МОЗ

0 коментарів 30969 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Для потреб українських лікарень Міністерство охорони здоров’я України закуповує дев’ять сучасних ангіографічних систем. Придбання сучасної техніки стало можливим  завдяки спільному зі Світовим банком проєкту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Одеська область отримає два таких апарати. Один з них буде доправлено до Ізмаїлу. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM» із посиланням на МОЗ.


Як зазначають у Міністерстві, потужність лікарень буде посилено завдяки високоточним ангіографам із нейроінтервенційними функціями Azurion 5 та Azurion 7 виробництва Philips. То ж тепер медики зможуть якісніше лікувати хвороби систем кровообігу.

«Дев’ять закладів у семи регіонах отримають унікальне ангіографічне обладнання. Це дозволить надавати медичну допомогу українським пацієнтам з гострим мозковим інсультом за найсучаснішими стандартами. Особливість цього обладнання в тому, що воно надає лікарям можливість виконувати комп’ютерну томографію безпосередньо в рентген-операційній перед процедурою механічного видалення тромбів», – зазначив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

В Одеській області нове обладнання отримають Дунайська обласна лікарня, яка знаходиться в місті Ізмаїл, та Одеська міська клінічна лікарня № 11.

Також ангіографи надійдуть до медзакладів іще шести областей: Дніпропетровської, Київської, Львівської, Полтавської, Сумської та Хмельницької.

Довідково: щороку в Україні діагностують близько 130 – 140 тис. випадків інсульту, і понад третина пацієнтів помирає впродовж місяця. Нині інсульт посідає друге місце серед причин смертності та перше – серед причин інвалідизації дорослого населення. А близько 80-85% випадків – це ішемічні інсульти, для лікування яких у світі застосовують такі сучасні методи лікування, як внутрішньовенна тромболітична терапія та механічна тромбектомія – для найважчих випадків, коли уражено судину, яка постачає кров до головного мозку.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x