У амбулаторії Арцизької громади встановили нове обладнання: у чому його переваги

0 коментарів 22869 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У амбулаторії села Холмське Арцизької громади встановили автоматичний гематологічний та сечовий аналізатори для проведення лабораторних досліджень. Щоб отримати результат загального аналізу крові, достатньо піднести пробу до пробовідбірника – за мить апарат видає всі показники. Про це йдеться на офіційній сторінці громади, передає Бессарабія INFORM.


Як зазначається, система робить аналіз автоматично, без будь-якого втручання в підрахунок.

«У цьому році за кошти місцевого бюджету нам вдалося придбати два аналізатори, які у квітні були передані Холмській амбулаторії. Вони були придбані спеціально для Холмського, тому що село достатньо віддалене від міста», – зазначила Людмила Федорова, директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Арцизької міської ради.

І хоча працівники лабораторії лише освоюють новий прилад, але встигли переконатися в його перевагах. Раніше лаборанти годинами були прикуті до мікроскопа і визначали показники крові лише ручним методом.

«Дотепер усе – лейкоцити, еритроцити, формула – рахувалися, так би мовити, «очима», а зараз стало набагато легше. За допомогою біохімічного аналізу ми дуже швидко можемо визначити, наприклад, рівень глюкози та рівень холестерину у крові пацієнта», – розповіла Валентина Балабан, завідувачка Холмської лабораторії.

Окрім того, що апарат полегшує процес роботи лаборантів, він ще й суттєво підвищує продуктивність їхньої праці.

«Якщо раніше забір крові в основному проводився зранку, тобто людина мала здати аналізи лише з 8-ї до 9-ї години, тому що потрібно було все це підраховувати, то зараз можна в будь-який час у період роботи лаборанта здати кров, через аналізатор провести аналіз і швидко отримати готовий результат», – пояснює пані Валентина.

Аналізи в Холмській амбулаторії роблять безкоштовно. Єдина обов’язкова умова – направлення сімейного лікаря.

У амбулаторії Арцизької громади встановили нове обладнання: у чому його переваги У амбулаторії Арцизької громади встановили нове обладнання: у чому його переваги У амбулаторії Арцизької громади встановили нове обладнання: у чому його переваги

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x