Нетипова тривога та ворожі цілі з Придністров’я: Ігнат розповів про останню атаку окупантів

0 коментарів 29430 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Окупанти почали атакувати Україну різними типами ракет та ударних БПЛА зі всіх напрямків. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, коментуючи сьогоднішню нетипову мапу повітряних тривог, коли “червоними” були переважно західні області.


“Противник атакує різними типами ракет і ударних БПЛА. Атакує зі всіх напрямків, от і маємо карту зі всіх напрямків нетипову. Захід ракет використовується з різних точок, зокрема із півдня – знаємо, що були ракети “Калібр” з моря, так само ракети Х-101, Х-55. Ну і “шахеди” – “шахеди” взагалі можна зараз запускати фактично з тих мобільних пускових установок, які в них є, теж на будь-якому напрямку. Ну зазвичай запускають і з півдня, і з півночі. Це все умовно, це лише напрямок”, – сказав Ігнат.

Коментуючи “невідомі повітряні цілі”, які вночі залетіли з території Придністров’я до Вінницької області, речник зазначив, що цілі, які запускає противник, неодноразово залітали з району Чорного моря, використовуючи і молдовську територію.

“Придністров’я – саме собою, саме тому з півдня заходять ракети “Калібр”, – сказав Ігнат.

Зазначили, у Повітряних силах повідомили, що у ніч на 14 травня російські окупанти атакували Україну з різних напрямків ударними дронами “Shahed-136/131”, ракетами “Калібр” з кораблів у Чорному морі, крилатими ракетами Х-101/Х-555/Х-55 з літаків стратегічної авіації Ту-95мс.

Протягом нічної атаки знищено три крилаті ракети та 25 безпілотних літальних апаратів: 18 ударних дронів типу “Shahed-136/131”, один ударний БпЛА типу “Ланцет”, два БпЛА оперативно-тактичного рівня “Орлан-10”, ще чотири БпЛА та три крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55.

Протягом доби 13 травня та на початок доби 14 травня тактична авіація Повітряних сил здійснила до півсотні літаковильотів на вогневе ураження ворога та винищувальне авіаційне прикриття.

У КМВА зазначили, що від початку травня це вже сьома повітряна атака на столицю. Попередньо, близько півночі російські військові запустили у повітряний простір навколо Києва дрони-розвідники.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x