Відбувся фінал “Євробачення” – хто отримав кришталевий мікрофон, і яке місце зайняла Україна

0 коментарів 33507 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У суботу, 11 травня, відбувся фінал найпрестижнішого конкурсу пісні Євробачення-2023. У гранд-фіналі виступили представники 26 країн, серед яких і український гурт TVORCHI.


Перемогу цього рокуздобула Loreen зі Швеції, якій букмекери пророкували перше місце відразу ж після новини про те, що вона вдруге представлятиме свою країну.

Цього року вона виконала пісню Tattoo. Варто відзначити, що знаменитість звинувачували в плагіаті. У мережі подейкували, що її сингл дуже схожий на пісню української співачки Міки Ньютон “В плену”.

Але навіть незважаючи на це букмекери в день фіналу Євробачення поставили на перемогу Loreen 52%.

За підсумками голосування, Loreen отримала 340 балів від журі різних країн світу і 243 від глядачів.

Найменшу кількість балів цьогоріч отримала Німеччина, а це лише 18 балів , а от найбільшу – Швеція.

Друге місце на “Євробаченні-2023” посіла Фінляндія з 526 балами, а третє – Ізраїль (362 бали). П’ятірку лідерів закрила Норвегія, отримавши 268 балів, а 10 – Чехія (129 балів). Україна опинилася на шостому місці.

Відбувся фінал "Євробачення" - хто отримав кришталевий мікрофон, і яке місце зайняла Україна

11 місце посіла Литва. А от Хорватія, представник якої заспівав про “маленького підлого психопата”, зайняла 13 місце. На 15 місці опинилася Австрія, а на 20 – Швейцарія.

На останній сходинці цьогоріч опинилася Німеччина, отримавши лише 18 балів. А от недалеко від неї опинилася Велика Британія, у якої 24 бали.

Гранд-фінал воістину був масштабним. Крім того, що на сцені виступали представники різних країн, були і запрошені зірки. Оскільки в цьому році конкурс присвячений Україні, як країні-переможниці в 2022 році, на найбільшій сцені у Ліверпулі виступили Kalush Orchestra, Джамала, Вєрка Сердючка, Тіна Кароль та інші.

Український гурт TVORCHI, який представляв нашу країну цього року, презентував пісню Heart of steel, присвячену захисникам “Азовсталі”. Вони буквально “підірвали” зал всупереч обстрілу рідного Тернополя.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x