На тлі заборони георгіївської стрічки проросійські партії проводять “Безсмертний полк” у Кишиневі: деяких учасників мітингу почали штрафувати

0 коментарів 29133 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У столиці Молдови Кишиневі проросійські Соціалістична партія та партія “Шор” проводять акції “Безсмертний полк” до 9 травня на тлі заборони використовувати георгіївську стрічку та символи війни РФ – літери Z i V – у публічному просторі.


Про це, як повідомляє “Європейська правда”, пише молдовське видання Newsmaker.

Партія “Шор” заявила, що вийде на вулиці “з портретами родичів – учасників Другої світової війни”. Акція проросійської політсили стартувала на перехресті вулиці Ісмаїла та бульвару Штефана чел Маре. Далі всі рушили до Меморіального комплексу “Вічність”, щоб покласти квіти та вшанувати пам’ять людей, які визволяли Європу від нацизму.

Деякі учасники проявили винахідливість, і оскільки георгіївська стрічка заборонена, то її з чорно-помаранчевої перетворили на жовто-зелену.

Свій Марш перемоги та “Безсмертний полк” проводить і проросійська Партія соціалістів. Ще у квітні партія заявила, що захід пройде “без партійних прапорів, з усією символікою Великої перемоги “.

Пізніше соціалісти закликали “владу не напружувати ситуацію в країні до 9 травня”. Соціалісти заявили, що “георгіївська стрічка є одним із символів Великої перемоги, а носіння її в пам’ять про героїв-переможців є правом громадян Республіки Молдова”.

На відеотрансляції з заходу можна зауважити деяких учасників з георгіївськими стрічками.

Громадян закликали не вестись на провокації, однак, знайшлися ті, хто прийшов на ходу із забороненим символом. Тому поліція Кишинева почала виписувати штрафи за георгіївські стрічки учасникам “Безсмертного полку”.

Примітно, що у той самий час у небі над Кишиневом помітили вертоліт моделі Black Hawk. Зокрема, він пролітав у місяцях, де зібралися учасними обох акцій “Безсмертний полк”.

Гелікоптер Black Hawk літав над столицею з прапором Молдови і прапором Європейського Союзу.

Слід зазначити, що загін поліції особливого призначення “Фулгер” у співпраці з поліцейськими з Польщі проводить навчання для підвищення рівня підготовки, реакції та втручання. Дії відбуваються в контексті Саміту Європейської політичної спільноти, що відбудеться 1 червня.

За словами влади, вертоліт Black Hawk бере участь у тактичних тренуваннях і літатиме над Кишиневом і його околицями.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x