Придністров’я просить росію збільшити кількість миротворців через “зростання ризиків безпеки”

0 коментарів 30537 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Влада невизнаного Придністров’я (Молдова), побоюючись провокацій нібито з боку Збройних сил України, звернулася до росії з проханням збільшити кількість “миротворців” на своїх територіях. Наразі кількість російських “миротворців” у невизнаній республіці не перевищує 450 осіб.


Про це повідомляють росЗМІ з посиланням на заяву глави представництва республіки в москві Леоніда Манакова.

Миротворці є основним фактором безпеки на Дністрі та головною перешкодою для гарячих голів, яких вистачає в Кишиневі та в Києві. Поки триває миротворча місія росії, Молдова скована в будь-яких військових планах та приготувань проти Придністров’я“, — заявив він.

Представник невизнаної ПМР додав, що у 1995 році росія прийняла рішення скоротити контингент своїх військ до двох мотострілецьких батальйонів, однак на початку їх було шість. Зараз чисельність “миротворців” рф у зоні безпеки не більше 450 осіб, хоча документами Об’єднаної контрольної комісії їх кількість передбачена у 3100 осіб.

Також Манаков заявив, що збільшення російського контингенту “юридично є можливим”, з огляду на наявність терористичної загрози. За його словами, посилити “миротворців” можна і за рахунок росіян, які проживають у Придністров’ї на систематичній основі.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x