На Одещині підрахували шкоду довкіллю від російської агресії – найбільш руйнівним був удар по Бессарабії

0 коментарів 18144 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Державній екологічній інспекції Південно-Західного округу підрахували, скільки шкоди завдала російська агресія довкіллю Одеської області. Йдеться про забруднення атмосферного повітря, ґрунтів, збитки лісовим ресурсам, забруднення водних об’єктів, шкоду флорі та фауні, – передає “Бессарабія INFORM”. 


На сьогодні сума вже становить 11,7 млрд гривень.

Найбільші збитки, 11,1 млрд грн, – це шкода, завдана засміченням земель будівельними відходами та уламками бойових частин ракет і снарядів при руйнуванні внаслідок ракетного обстрілу у липні 2022 року житлового будинку та бази відпочинку «Годжи» на території смт Сергіївка, Білгород-Дністровського району.

Також в результаті влучання БПЛА у квітні 2023 року зафіксовано загоряння та руйнація виробничих та управлінських приміщень одного з підприємств Одеси. Державними інспекторами проведено обстеження території та встановлено засмічення земельних ділянок загальною площею понад 7 тисяч квадратних метрів. Загальний розмір шкоди, зумовленої засміченням земельних ресурсів, складає 339,7 млн грн. Шкода, завдана атмосферному повітрю внаслідок потрапляння продуктів горіння – 482,2 тис. грн.
Значними є збитки, завдані руйнуванням об’єктів енергетичної інфраструктури Одещини – 36,3 млн грн.

“Злочини проти довкілля можуть бути менш помітними одразу, однак у довгій перспективі матимуть досить сумні наслідки. Для відновлення довкілля знадобиться не одне десятиліття”, – зазначили в Екоінспекції.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x