”Універсальний солдат” або освіта як знаряддя росії на окупованому півдні України

0 коментарів 20007 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Російська федерація продовжує цілеспрямовану політику знищення української ідентичності та мілітаризації дітей, які залишились на тимчасово окупованих територіях України. Дії рф спрямовані на цілковиту асиміляцію населення та формування у дітей бажання підтримувати ворожі для України збройні сили, включно із добровільним вступом в армію агресора за досягненням ними відповідного віку. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на “ЦГП Альменда”.


За моніторинговий період квітня-липня 2023 року можна виділити такі тенденції:
1. Тривала активна спекуляція на темі так званої «Великої Вітчизняної війни», яку влада рф цинічно використовує для виправдання нинішньої агресії проти України. Зокрема на тимчасово окупованих територіях відбувалося святкування:

19 квітня – «Всероссийский День единых действий в память о геноциде советского народа нацистами и их пособниками в годы Великой Отечественной войны» / «День єдиних дій на згадку про геноцид радянського народу нацистами та їхніми посіпаками у роки Великої Вітчизняної війни» (далі за текстом – «День єдиних дій»)
9 травня – День Победы
22 червня – День памяти и скорби (день вторгнення нацистської Німеччини та союзників до СРСР)
29 червня – День партизанів та підпільників

Сумарно монітори ЦГП «Альменда» нарахували 36 типів акцій, присвячених 9 травню, в закладах позашкільної, дошкільної, шкільної, вищої освіти в рф і на тимчасово окупованих територіях. Організаторами виступали владні структури та підпорядковані їм молодіжні організації. Публічні заходи до вищезгаданих дат проводилися з використанням російської державної символіки, забороненої в Україні і низці країн ЄС, – георгіївської стрічки, а також із залученням діючих військовослужбовців рф.

2. Активізувалися заходи до «Дня Російської мови» 6 червня і «Дня Росії» 9 червня, особливо на т.о.т. Запорізької та Херсонської областей, де для дітей влаштовували численні святкування з присутністю російської державної символіки. Слід також зазначити зріст присутності російської державної символіки на публічних заходах, а також у закладах освіти.

3. Планується збільшити кількість дітей з тимчасово окупованих територій, які будуть відпочивати у російських таборах влітку 2023 року.

4. Посилюється тиск щодо паспортизації жителів т.о.т. Запорізької та Херсонської областей – був підписаний указ, що дозволяє депортацію тих українців, котрі відмовились від російського громадянства. Також російські окупаційні адміністрації т.о.т. Херсонщини і Запоріжжя погрожують позбавити дітей, чиї батьки відмовляються від отримання російських документів, можливості навчання в школі.

5. Про реалізацію «кримського сценарію» знищення української ідентичності на т.о.т. Запорізької і Херсонської областей свідчить поглиблення співробітництва окупаційних адміністрацій згаданих територій і тимчасово окупованого Криму. Між «відомствами» територій укладаються угоди про співробітництво, активно стимулюються молодіжні обміни, проводяться спільні заходи, зокрема й до «Дня перемоги».

6. Дітей і молодь з т.о.т. Запорізької і Херсонської областей активно запрошували на освітні заходи на території рф (на Камчатці, в м. Тула, Краснодарському краю тощо), на яких учасники обговорювали теми, пов’язані з патріотизмом, російською громадянською ідентичністю та залученістю до професійного і суспільного життя в рф.

7. На т.о.т. Запорізької і Херсонської областей дітей продовжують заохочувати до участі у діяльності юнацьких організацій рф, а в окупованому Бердянську відбулася посвята дітей до організації «Орлята рф».

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x