Зернову блокаду росії в Чорному морі прорвано – ізраїльський цивільний корабель увійшов в українську гілку Дунаю

1 коментар 31428 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Ізраїльський цивільний корабель Ams1 першим прорвав зернову блокаду росії в Чорному морі і вже увійшов в українську гілку Дунаю.


Про це пише “Мілітарний”.

Це перший корабель, який прорвав російську блокаду Чорного моря після бомбардування дунайських портів у Бессарабії. Починаючи свою подорож з Ашдоду (Ізраїль), він відкрито вказав пункт призначення – Україна і перетнув Чорне море прямим курсом.

За Ams1 прямують ще чотири судна, які або встали, або встануть на якірну стоянку найближчим часом на Дунаї. Американський протикорабельний літак P8 забезпечує безпеку. Його дозаправляють прямо в небі Румунії. Додаткову інформацію надає розвідувальний безпілотник Forte12 RQ-4.

Нагадаємо, що 17 липня росія офіційно заявила про вихід із зернової угоди, яка передбачала експорт українського зерна Чорним морем. Одразу після цього військові країни-окупанта розпочали ракетно-дронові удари проти портової інфраструктури України та зернових сховищ.

Крім того, рф оголосила, що збирається топити цивільні судна, які направляються до українських портів через Чорне море, з посиланням на те, що ці судна нібито перевозять зброю та боєприпаси.

Зернову блокаду росії в Чорному морі прорвано - ізраїльський цивільний корабель увійшов в українську гілку Дунаю

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Агафангел
Агафангел
8 месяцев назад

рюССкие зассали 😀 😀 😀

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x