До суду передано справу екс-голови Кілійської РДА Вячеслава Семенюка, який роздавав родичам заповідні землі. Спільники знаходяться у розшуку

0 коментарів 38826 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


До суду скеровано обвинувальний акт відносно екс-голови Кілійської районної адміністрації, який протягом 2020-2021 років разом зі спільниками передав близькому колу осіб у приватну власність 28 земельних ділянок, розташованих у межах Дунайського біосферного заповіднику. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України та Одеську обласну прокуратуру. 


Зазначимо, офіційні джерела не назвали ім’я підсудного, але з огляду на роки прибування на посаді мова йде саме про Вячеслава Семенюка. Він обіймав крісло перед ліквідацією Кілійського району та Кілійської районної державної адміністрації і мав підготувати відповідні документи.

Екс-керівника судитимуть за шахрайство із землями Дунайського біосферного заповідника. Слідством встановлено, що перебуваючи на посаді голови райдержадміністрації, чиновник разом з іншими учасниками ОЗГ, а саме з колишніми керівником Держгеокадастру у Кілійському районі та громадським помічником одного із сільських голів у Кілійському районі, безпідставно виділяв землі родичам і знайомим під дачне будівництво на самому узбережжі Чорного моря. Чоловіку інкримінують зловживання службовим становищем та шахрайство, що спричинило збитки у 9 млн грн.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області спільно зі слідчими обласної поліції встановили, що посадовець, як співорганізатор у складі групи з трьох осіб, передав близькому колу осіб у приватну власність 28 земельних ділянок, розташованих у межах Дунайського біосферного заповідника.

Відповідно до своїх ролей один з учасників ОЗГ – організатор, забезпечував незаконне внесення відомостей про земельні ділянки до Державного земельного кадастру та зміну наявних у ньому відомостей, підшукував землевпорядні організації, які виготовлять документацію з поділу земельної ділянки для безплатної її приватизації.

Надалі ці дані передавали виконавцю, який підшукував осіб, які можуть надати документи для тимчасового оформлення на їхнє ім’я права власності без права фактичного розпорядження земельними ділянками. Після цього фігуранти від імені підібраних осіб готували звернення щодо надання земельних ділянок у власність. На завершальному етапі колишній голова районної державної адміністрації мав підписувати рішення щодо передачі земельних ділянок особам, які нібито цього потребують.

Таким чином у 2020-2021 роках, створюючи вигляд безоплатної приватизації земельних ділянок для індивідуального дачного будівництва, передали землі 28 фізичним – близьким родичам та знайомим.

На підставі неправомірного рішення на той час голови РДА було відчужено 28 тисяч квадратних метрів землі природно-заповідного фонду на загальну суму понад дев’ять мільйонів гривень.

Обвинувальний акт за погодженням із Одеською обласною прокуратурою щодо ексголови Кілійської райадміністрації скеровано до суду. Йому інкримінують вчинення злочинів, передбачених:
– ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем),
– ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів),
– ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Організатора та ще одного учасника ОЗГ, яким у березні цього року повідомили підозру, оголошено у розшук.

Зазначимо, прокуратура Одещини вживає комплексних заходів представницького характеру з метою збереження земель Дунайського біосферного заповідника та повернення незаконно вилучених ділянок у власність Держави.

Зокрема, Одеською обласною та Ізмаїльською окружною прокуратурами вже передано на розгляд Кілійського районного суду 28 позовів за фактами незаконного відчуження земель лісогосподарського призначення.

Нагадаємо, нещодавно опинився за гратами ще один екс-керівник Кілійської РДА – Віктор Грєков. Його звинуватили у корупції та призначили 8 років позбавлення волі. Апеляційний суд, куди звернувся колишній чиновник, залишив вирок без змін.

До суду передано справу екс-голови Кілійської РДА Вячеслава Семенюка, який роздавав родичам заповідні землі. Спільники знаходяться у розшуку

До суду передано справу екс-голови Кілійської РДА Вячеслава Семенюка, який роздавав родичам заповідні землі. Спільники знаходяться у розшуку

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x