Засуджений за хабарництво ексголова Кілійської РДА намагається оскаржити вирок ВАКС – слухання відбудеться на початку наступного року

0 коментарів 92907 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду (ВАКС) завершила підготовку до розгляду скарги на вирок, яким до 8 років позбавлення волі засудили колишніх голову та головну спеціалістку Кілійської районної державної адміністрації Одеської області Віктора Грєкова та Тетяну Волкову відповідно.


Про це повідомляє «Слово і діло» з посиланням на рішення АП ВАКС за 15 грудня.

«Закінчити підготовку до апеляційного розгляду. Призначити апеляційний розгляд за апеляційними скаргами захисника обвинуваченого (Віктора Грєкова – ред.) та захисників обвинуваченої (Тетяни Волкової – ред.) на вирок Вищого антикорупційного суду від 17 жовтня 2022 року у кримінальному провадженні №42017160000000412 від 28 березня 2017 року на 10:00 12 січня 2023 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, 17 жовтня Вищий антикорупційний суд (ВАКС) України визнав колишнього голову Кілійської районної державної адміністрації Віктора Грєкова та головну спеціалістку одного з відділів цієї РДА Тетяну Волкову винними у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди й засудив їх до восьми років ув’язнення.

Також їх позбавили права обіймати посади державної служби в органах державної влади та інших державних органах, їх апараті строком на три роки, з конфіскацією всього належного їм на праві власності майна.

Прокурори довели, що посадовці вимагали та одержали хабар у розмірі 2,3 тисячі доларів США за погодження в інтересах третьої особи документів на отримання 2 гектари землі, розташованої на території Вилківської міської ради.

У травні 2017 року правоохоронці затримали спеціалістку цієї адміністрації під час отримання хабаря. Вона заявила, що робила це, узгодивши дії із головою районної адміністрації, тож його також затримали.

Спочатку суд обрав голові РДА запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном у два місяці із правом вийти під заставу в 1 мільйон гривень. Спеціалістці обрали такий самий запобіжний захід. Втім вже за два дні Віктор Грєков сплатив заставу та повернувся до роботи, а Тетяна Волкова залишилася у СІЗО.

Опинившись на волі, Віктор Грєков почав заявляти про політичну розправу над ним, що нібито мала місце, і звинувачувати правоохоронців у фальсифікації справи проти нього.

Тоді прокуратура Одеської області опублікувала відео з камери спостереження, яку було встановлено в кабінеті екс-глави Кілійської РДА. На записі чітко видно, як посередник передає Віктору Грєкову конверт із грошима, після чого чиновник перераховує кошти та ховає їх у ящик столу, де їх знайшли співробітники поліції.

В грудні того ж року президент України (тоді це ще був Петро Порошенко) звільнив Віктора Грєкова з посади голови РДА.

Зараз він є депутатом тієї самої Вилківської міської ради, на території якої, за версією слідства, за його участю “розбазарювались” землі.

Засуджений за хабарництво ексголова Кілійської РДА намагається оскаржити вирок ВАКС - слухання відбудеться на початку наступного року

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x