Апеляція залишила вирок без змін: екс-голову Кілійської РДА Віктора Грєкова, якого засудили за корупцію на 8 років, взяли під варту у залі суду

0 коментарів 53244 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


6 березня 2023 року Апеляційна палата ВАКС залишила без змін вирок ВАКС від 17.10.2022, яким колишнього голову  Кілійської райдержадміністрації Віктора Грєкова та головного спеціаліста цієї адміністрації Тетяну Волкову визнано винуватими у вимаганні та одержанні хабаря. Про це повідомили у прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, передає Бессарабія INFORM.


Нагадаємо, 17 жовтня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду визнала винуватими колишніх посадовців у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 368 КК України та ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК України відповідно (одержання неправомірної вигоди службовою особою). Засуджені вимагали 2,3 тис доларів США від особи за поновлення договору оренди на земельну ділянку площею 2 Га, розташованої на території Вилківської міської ради.

Під час передачі другого траншу у розмірі 1300 доларів США спеціаліста, яка виконувала роль посередника, затримали. Також у голови райдержадміністрації в кабінеті було знайдено та вилучено 500 доларів США раніше обумовленої суми.

Відповідно до вироку осіб визнано винуватими у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України та призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади державної служби в органах державної влади та інших державних органах, їх апараті строком три роки, з конфіскацією всього належного їм на праві власності майна.

На виконання вироку осіб взято під варту в залі суду.

Рішення Апеляційної палати ВАКС набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржене до Верховного Суду.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x