Cтало відомо, скільки ще в Україні не підвищуватимуть тарифи на електроенергію для населення

0 коментарів 19413 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Кабінет Міністрів на засіданні в вівторок, 25 квітня, продовжив дію фіксованого тарифу на електроенергію для населення ще на місяць – до кінця травня. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, також представник уряду в Раді Тарас Мельничук в Telegram. При цьому голова Нацкомісії Костянтин Ущаповський нагадав, що наразі розглядається декілька варіантів встановлення нових тарифів на електроенергію в Україні.


“Уряд продовжує пільгову ціну на електроенергію для населення ще на місяць”, – сказав прем’єр.

Тож, ціна на електроенергію для населення до червня становитиме в 1,44 грн/кВт-год і 1,68 грн/кВт-год залежно від споживання (до 250 кВт-год та понад 250 кВт-год відповідно).

Як повідомив представник уряду в ВРУ Мельничук, уряд вніс зміни до постанови КМУ від 05.06.2019 N 483 “Про затвердження Положення про покладення спеціальних обовʼязків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії.

“Продовжено, з метою соціального захисту населення від підвищення цін (тарифів) на електричну енергію для побутових споживачів в умовах воєнного станув Україні, дію фіксованої ціни на електричну енергію для побутових споживачів до 31 травня 2023 року”, – додав він.

До цього Кабмін зберіг фіксовану ціну на електроенергію для населення до 30 квітня 2023 року.

Як відомо, голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Костянтин Ущаповський, заявив, що наразі розглядається декілька варіантів встановлення нових тарифів на електроенергію.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x