В ЗСУ спростували прогноз НАТО щодо падіння Бахмуту у найближчі дні

0 коментарів 23139 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Заяви НАТО про те, що окупанти можуть найближчими днями захопити Бахмут Донецької області, свідчать про недостатнє розуміння ситуації. Про це повідомив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий в ефірі національного телемарафону.


“Я думаю, що їм до кінця важко збагнути логіку війни тут. Вони чисто прагматично із сухими розрахунками до цього підходять, іноді не розуміючи, що українці за рік у війні напрацювали набагато більшу стійкість, нестандартність дій, потужність тактичних рішень. Я думаю, що іншим потрібно це вивчати. Вони вже вивчають. Думаю, що до таких заяв треба ставитися з повагою, але з розумінням того, що всієї ситуації вони до кінця не розуміють”, – сказав Череватий.

За його словами, гарним прикладом того, як в НАТО можуть помилитися із прогнозами, була ситуація у перші дні війни. Тоді в Альянсі вважали, що Київ може впасти за лічені години.

Зазначимо, вчора, 8 березня, генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що російські окупанти у найближчі дні можуть захопити місто Бахмут Донецької області. За його словами, можливе захоплення Бахмута не обов’язково буде відображати настання переломного моменту у війні в Україні.

“Те, чого Росії бракує якісно, росіяне намагаються компенсувати кількісно. Вони зазнали великих втрат. Але водночас ми не можемо виключити, що Бахмут врешті-решт може впасти в найближчі кілька днів”, – підкреслив він.

Нагадаємо, бої за фортецю-Бахмут точаться ще з літа. За цей час, за словами чиновника НАТО, у боях за Бахмут РФ втратили щонайменше у пʼять разів більше військовослужбовців, аніж Україна.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x