Звільнених у листопаді захисників Зміїного з Кілії нагородив Володимир Зеленський

0 коментарів 45441 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Трьох захисників острова Зміїний, яких звільнили з російського полону у листопаді 2022 року після дев’яти місяців неволі, Президент України Володимир Зеленський нагородив орденом “За мужність” ІІІ ступеня. Відповідний указ №126 від 2 березня 2023 року опубліковано на сайті голови держави, передає “Бессарабія INFORМ”. 


Так, нагороди призначено старшому сержанту Андрію Владиченку, молодшому сержанту Микиті Жур’яну та старшому сержанту Євгену Коновці.

Нагадаємо, хлопців урочисто зустріли в Кілії рівно через місяць після їх повернення на українську землю.

Наголошуємо, більшість Захисників Зміїного, яких у нерівній битві захопили росіяни ще у перший день повномасштабного вторгнення, досі перебувають у полоні. Героїв, які стали символом війни в Україні та супротиву російській агресії, окупанти тримають в жахливих умовах і, з розповідей звільнених, постійно влаштовують над ними тортури. Родичі чоловіків не знають, де саме знаходяться їхні близькі, та не мали змоги жодного разу поспілкуватися з ними з 24 лютого. Не пускають до Захисників представників міжнародних організацій, зокрема Червоного Хреста.

Зазначимо, ще 31 грудня у обмінах не було жодного полоненого зі Зміїного. Через це родичі влаштовують гучні акції та звертаються до українців з проханням розповсюджувати інформацію про Захисників скелі.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x