В Ізмаїлі «ЧВК Редан» намагається розхитати ситуацію, використовуючи підлітків

0 коментарів 36396 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Ввечері, 1 березня, в Ізмаїлі біля Палацу спорту (вулиця Івана Франка) зібралося майже 30 підлітків. Незадовго до цього в соцмережах з’явилась інформація про те, що шанувальники субкультури «ЧВК Редан» збираються влаштувати масову бійку поруч з Ізмаїльською міською поліклінікою.


Небайдужі мешканці близько 19:30 повідомили про підозріле скупчення молоді до поліції.

Як стало відомо з коментарів у соцмережах, до місця анонсованого сбору прийшли здебільшого противники зазначеного руху з метою запобігти планам організаторів провокаційного флеш-мобу, що, в свою чергу, могло призвести до масової конфронтації присутніх. В результаті, поліцією було затримано 27 осіб.

Як повідомила керівниця пресслужби Ізмаїльського райвідділу поліції Наталя Старцева, наразі усі затримані діти (підлітки віком приблизно від 14 до 16 років) вже знаходяться вдома. Затримані від чітких пояснень щодо мети своєї присутності на місці події ухилялися – дехто казав, що побачили повідомлення в соцмережі і прийшли з цікавості, дехто, мовляв, просто проходив повз і зупинився, аби поспостерігати, що відбувається. З батьками були проведені профілактичні бесіди. Поліція проводить перевірку за цим фактом.

Попри це, слід зазначити, що тривожні повідомлення про подібні заплановані акції продовжують надходити. Зокрема, на сьогодні, 2 березня.

Правоохоронці звертаються до батьків із проханням провести бесіди зі своїми дітьми, аби не допустити їх участі у подібних провокаційних маніфестаціях. Пам’ятайте – саме ви несете відповідальність за своїх дітей, а у разі участі дитини в масових заворушеннях, на батьків чекає спочатку адміністративна, а потім кримінальна відповідальність.

Як повідомляло “БІ” раніше, останніми днями у батьківських вайбер-чатах та соцмережах активно поширюють попередження про те, що в Україну проникає агресивний російський рух «ЧВК Редан», який під виглядом флешмобу збурює українських підлітків до масових бійок. За цей період такі наміри були зафіксовані у Харкові, Франківську, Києві, Полтаві, Львові, Луцьку, Житомирі. Cуть флешмобу зводиться до того, щоб влаштувати бійку в громадських місцях з іншими підлітками.

Довідоково: Редан — це субкультура, яка протягом останніх днів через масові бійки набула популярності на росії. «ПВК» створили під упливом аніме-серіалу Hunter x Hunter. Там є бандитське угруповання з аналогічною назвою — «Редан».Угрупування складається з любителів аніме. Звідси їх символ — павук із цифрою 4. Представники молодіжного руху ПВК «Редан» відрізняються певними зовнішніми рисами: довге волосся, темний масивний одяг та зображення павука із цифрою 4. Також вони називають себе неформалами. Хоча не мають жодного відношення до воєнізованих угруповань, абревіатура «ЧВК» — це найімовірніше відсилка до російського терористичного угруповання «Вагнер», яке в Україні займається етнічними чистками, масовими катуваннями та вбивствами українців.

В Ізмаїлі «ЧВК Редан» намагається розхитати ситуацію, використовуючи підлітків

В Ізмаїлі «ЧВК Редан» намагається розхитати ситуацію, використовуючи підлітків

В Ізмаїлі «ЧВК Редан» намагається розхитати ситуацію, використовуючи підлітків

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x