Українці – надто довірливі, аферисти – цим користуються: понад 80% звернень громадян до кіберполіції – про шахрайство

0 коментарів 16119 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Понад 80% звернень громадян до кіберполіції – про шахрайство.


Про це повідомив начальник Департаменту кіберполіції в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

Він розповів про головні правила захисту грошей на банківських картках, а також про викриття інтернет-аферистів розповів.

«Найпопулярніші схеми зловмисників – продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства та фішинг. Від початку повномасштабної війни додалися ще схеми псевдоевакуаційних перевезень з регіонів, де точаться бойові дії, а також надання в оренду неіснуючого житла. Також ми викриваємо схеми псевдоволонтерських зборів грошей», –  розказує Юрій Виходець.

Керівник кіберполіції  порекомендував громадянам насамперед переказувати гроші на благодійність лише перевіреним особам або офіційним фондам.

«Завжди звертайте увагу на наповнення сторінки волонтера, дату завантаження матеріалів, кількість підписників, у більшості публічних діячів профілі в соцмережах верифіковані, на це також варто звертати увагу», – наголосив він.

Для захисту грошей на банківських рахунках Юрій Виходець закликав громадян не повідомляти стороннім дані банківських карт, не переходити за сумнівними гіперпосиланням, а для купівлі-продажу обирати лише перевірені сервіси.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x