Після тримісячної перерви Молдова відновила закупівлю російського газу

0 коментарів 20223 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Молдова відновила імпорт газу у російського Газпрому після тримісячної перерви. 


Про це повідомив голова правління “Молдовагаз” Вадим Чебан.

У своєму коментарі в Телеграмі молдовський чиновник пояснив, що з початку поточного місяця обсяг природного газу, поставленого ПАТ «Газпром», повністю прийнятий АТ «Молдовагаз», і перенаправляється ТОВ «Тираспільтрансгаз» для споживачів лівого берега Дністра, включаючи енергопідприємство «Молдавська ДРЕС», яке виробляє електроенергію для правого берега Дністра. У відповідний період АТ «Молдовагаз» забезпечувало споживачів правого берега Дністра природним газом, придбаним у АТ «Енергоком». У зв’язку із березневим потеплінням споживання природного газу на лівому березі Дністра значно знизилося.

З його слів, відновлення співпраці із Росією пояснюється тим, що ціна Газпрому була майже однаковою із тою, яку заявив внутрішній постачальник Energocom цього місяця.

“В даній ситуації, беручи до уваги, що ціна природного газу, що поставляється ПАТ «Газпром» та АТ «Енергоком» практично ідентичні, АТ “Молдовагаз” до кінця березня 2023 року купуватиме для своїх споживачів близько 0,7-0,8 мільйона кубометрів щодня від ПАТ “Газпром”, і близько 1,3-1,5 мільйона кубометрів щодня від АТ “Енергоком”, – написав Чебан у своєму Телеграмі.

Слід зазначити, що з грудня Газпром постачав газ лише до невизнаного Придністров’я. До того часу Молдова майже виключно залежала від Газпрому, імпорту газових та російських енергетичних носіїв.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x