Присвоєння мільйону на закупівлі спецтехніки в Аккермані: з’ясувати, чи дійсно ціна на ілосос була завищена, буде складно

0 коментарів 23868 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Однією з головних тем для обговорення у Білгороді-Дністровському минулого тижня був арешт начальника “Водоканалу”, якого разом з підлеглою підозрюють у привласненні 1 мільйона гривень на закупівлі спецтехніки для міста. Не оминули цю тему і депутати міської ради, які збиралися на сесію 17 березня. Які питання лунали у сесійній залі – знають кореспонденти “Бессарабії INFORM.


Одним з більше 80-ти питань порядку денного засідання сесії Білгород-Дністровської міської ради було питання “Про збільшення статутного капіталу комунального підприємства “Білгород-Дністровськводоканал”, перед розглядом якого депутати поцікавилися про стан справ на згаданому комунальному підприємстві.

Як зазначив очільник міста Віталій Граждан, наразі правоохоронці проводять необхідні експертизи, аби достеменно дізнатися, чи був в діях керівника “Водоканалу” склад кримінального правопорушення. Більш того, як стало відомо, у стражів порядку з’явилися питання щодо придбання ще однієї одиниці спецтехніки, а саме – сміттєвоза, який придбали для КП “Автотранссервіс”.

“Після рішення суду вже будемо робити висновки – чи дійсно була завищена вартість придбання вказаного автомобіля. Є проблемні питання, я знаю, і у органів прокуратури, тому що остаточно вирішити та з’ясувати вартість є проблемою, так як техніка специфічна. На скільки я знаю,  провести аналіз закупки вказаної техніки на території України неможливо. Зроблено наразі аналіз по цінам європейського ринку, але це не дуже правильно”, – зазначив Віталій Граждан.

За словами мера, ринку саме спеціалізованої техніки в Україні немає і якщо спробувати знайти таку спецмашину, то у нас в країні це буде зробити неможливо. Отож, буде складно з чимось порівнювати та з’ясовувати вартість такої техніки.

Нагадаємо, на закупівлю ілососу з міського бюджету виділили 2 мільйона 800 тисяч гривень, а виявляється, що спецтехніка не працювала за призначенням.

Депутатів в залі зацікавило: навіщо було брати ту машину, яка “зараз розкидана стоїть на Водоканалі”?

“Це питання до керівника підприємства, яке ми зараз йому і задаємо. У мене таке ж питання до нього: навіщо? Тому ми зараз і розбираємося”, – відповідав мер.

Дебати щодо “Водоканалу” не вщухали – народні обранці відмовлялися голосувати за збільшення статутного капіталу підприємства, яке наразі фігурує у кримінальній справі. Колег намагався переконати мер, який консультував їх з юридичної точки зору:

“Якщо посадовій особі (начальнику Водоканалу – ред.) висовується обвинувачення, нехай на ці кошти 2 млн 800 тисяч, і вони не оприбутковані на підприємстві, то це обвинувачення скасовується. І наразі, якщо ви не приймаєте це рішення, то ви покриваєте злочинця. Якщо коштів немає на підприємстві, то немає і збитків”, – наголосив Віталій Граждан.

Варто зазначити, що ці слова стали переконливими та більшість депутатів міськради підтримало проект рішення про збільшення статутного капіталу підприємства.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x