З Одеси – до Донецька: СБУ встановило місцезнаходження адміністратора сепаратистського ТГ-каналу «призрак новороссии»

0 коментарів 19899 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


СБУ задокументувала злочинні дії колишнього мешканця Одеси, який ховається нині у тимчасово окупованому Донецьку. Про це повідомили у прес-службі УСБУ в Одеській області. Зраднику заочно повідомили про підозру. Про це розповіли в Офісі генпрокурора. Мова йде про Володимира Грубника, ведучого телеграм-каналу «Призрак Новороссии».


Силовики встановили, що у червні 2021 року він створив телеграм-канал «прізрак новоросії», де закликав до збирання грошей на підтримку російських окупантів. Наразі тривають комплексні заходи щодо притягнення його до відповідальності за злочини проти України.

За даними слідства, йдеться про чоловіка, який раніше був обвинувачений у терористичній діяльності в Україні. У червні 2021 року він, перебуваючи на території маріонеткової «ДНР», створив телеграм-канал, який транслював російську пропаганду. Після початку широкомасштабної війни зрадник долучився до руху «ОПСБ», де, разом з іншими засновниками російських націоналістичних каналів, збирав допомогу для російської армії.

Чоловік організовував збір коштів на банківські або криптовалютні рахунки. Він збирав, готував та передавав представникам збройних формувань держави-агресора, що безпосередньо воювали проти України, автомобілі, квадрокоптери, генератори, буржуйки та інше спорядження. Відео-звіти про це він публікував у своєму каналі.

Судячи за усе, йдеться про Володимира Грубника, ведучого телеграм-каналу «Призрак Новороссии». У минулому — одеський лікар-хірург, він брав активну участь в Антимайдані, а згодом організував терористичну групу. У жовтні 2015 року був затриманий СБУ й провів більше 4 років за ґратами. У 2019 році був обміняний, поселився на тимчасово окупованій території.

Коментарі закриті.