Ціна відмови виконати наказ командира: призваний за мобілізацією мешканець Болграду виплатить державі понад 200 тис. грн

0 коментарів 44172 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Уродженець Болграду виплатить більше 200 тис. грн штрафу за відмову виконати наказ командира. Поведінку хлопця судом було визнано як боягузство та слабкодухість, коли він відмовився йти у наступ в ході військових дій в Херсонській області. Військовий був призваний до лав ЗСУ за мобілізациєю. Відповідне рішення ухвалив Біляївський районний суд.


Виходячи з вироку суду, ввечері 9 жовтня матрос, з мотивів боягузтва та слабкодухості, відкрито відмовився виконати наказ свого командира стосовно здійснення наступальних дій та зайняття визначеного рубежу біля населеного пункту в Херсонській області.

Як наслідок, військовий не виконав наказ начальника, хоча повинен був і об`єктивно міг їх виконати, внаслідок чого особовий склад 1 роти морської піхоти виконував бойові завдання з відсічі збройної агресії РФ без його участі, що призвело до зниження боєздатності вказаного військового підрозділу.

Таким чином матроса з Болграда обвинуватили у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 402 КК України, за кваліфікуючими ознаками: непокора, тобто відкрита відмова виконати наказ начальника, вчинена в умовах воєнного стану. Як значиться у вироку, чоловік проходить службу гранатометником у роті морської піхоти, потрапив до лав ЗСУ за мобілізацією. Він заплатить штраф 207400 гривень за відмову виконати наказ командира.

На суді обвинувачений просив затвердити угоду про визнання винуватості та призначити узгоджену в ній міру покарання. Чоловік пояснив суду, що визнає свою провину, щиро розкаюється і бажає як найскоріше повернутися на лінію фронту з метою боронити державу від збройної агресії.

Матроса визнали винним та призначили штраф у 207,4 тис. гривень.

Коментарі закриті.