Нардеп Анатолій Урбанський під час війни купив позашляховик Mercedes-Benz за 8,6 млн гривень

0 коментарів 52461 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Журналісти розслідувального проєкту Bihus.Info з’ясували, що після повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року, нардепи та їх родини закупилися автівками мінімум на $1,3 млн. Серед тих, хто обзавівся новим дорогим авто і народний обранець від Бессарабії – Анатолій Урбанський. 


У Урбанського виявилася найновіша обновка серед усіх депутатів. За даними бази МВС, 7 січня 2023 року на дружину нардепа було оформлено Mercedes-Benz G63 AMG 2022-го року, який коштує від 216 тис $. За ринковим курсом це близько 8,6 млн гривень.

До цього нардеп також постійно їздив на дуже недешевому автомобілі Range Rover Autobiography 2019-го року, вартістю приблизно 213 тис $, який також був оформлений на його дружину. Крім того, у сім’ї є автомобіль Bentley Bentayga 2016 року, вартістю кілька сотень тисяч доларів, також оформлений на Олену Урбанську.

Нардеп Анатолій Урбанський під час війни купив позашляховик Mercedes-Benz за 8,6 млн гривень

Нагадаємо, нещодавно Бессарабія INFORM писала, що, незважаючи на війну, Урбанські минулого року опинилися у великому плюсі. Завдяки тому, що Дунайські порти стали головними експортними воротами України, сім’я народного депутата збагатилася на десятки мільйонів доларів. За даними наших джерел, прибуток підприємства Урбанських “Дунайсудосервіс”, яке до війни активно ремонтувало російські кораблі, у минулому році зріс у 5-6 разів, але завдяки офшорним схемам практично весь він залишився за межами України, а до бюджету було сплачено копійки.

Крім того, нещодавно стало відомо, що в Рені за підозрою в отриманні хабара 50 тис. $ був затриманий мер міста Ігор Плехов і депутат міської ради, які нібито вимагали у підприємця 100 тис. $ за виділення землі. Як відомо, Рені є вотчиною братів Урбанських і без їхнього схвалення навіть їх кум Ігор Плехов не ризикнув би провернути таку корупційну схему.

Додамо, що Анатолій Урбанський ніколи не цурався козиряти своїм багатством. Згідно з поданими ще до війни деклараціями про доходи, окрім елітних автівок, його сім’я має безліч коштовностей у вигляді діамантів і дорогих шуб, предметів мистецтва, наручних годинників, вартістю по кілька десятків тисяч доларів. Нардеп Анатолій Урбанський також є найбільшим власником криптовалюти у Верховній Раді на суму близько 8 мільярдів гривень.

При цьому до війни він не відмовлявся отримувати компенсацію з держбюджету за оренду квартири в Києві, а під час війни не дуже активний у допомозі постраждалим від російської агресії українцям, а також ЗСУ.

Деяка допомога звісно надається, але за словами близького до сім’ї джерела, суми, які на це виділяються, та прибутки Урбанських за останній рік непорівнянні.

Ми намагалися зв’язатися з народним депутатом, щоб дізнатися, яка була потреба в розпал війни терміново купити дорогий позашляховик саме останньої моделі та що трапилося з його іншими автомобілями Bentley, Range Rover, Mercedes-Benz G500, який лише на два роки старший за останню обновку, але Анатолій Урбанський очікувано не захотів з нами спілкуватися.

Чесно кажучи, вчинок Анатолія Урбанського зовсім не дивує і вкотре доводить, що на війну і країну йому начхати. Він би себе добре почував навіть якби путіну вдалося захопити Україну і продовжував би ремонтувати російські кораблі.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x