Застава 124 млн грн “не пройшла”: одеського бізнесмена Олександра Грановського знов ув’язнили в СІЗО

0 коментарів 18684 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Підозрюваний у рамках розслідування НАБУ «нової одеської справи» великий бізнесмен Олександр Грановський (Борухович), все ж таки потрапив до СІЗО, незважаючи на внесені 10 грудня 124 мільйони гривень застави. Про це повідомив одеський громадський активіст Марк Гордієнко.


За його інформацією, слідчі Національного антикорупційного бюро з’ясували, що фігурант отримав велику суму для сплати застави з росії і заблокували гроші. Гордієнко стверджує, що транш здійснили представники групи «Альянс» чеченського олігарха Муси Бажаєва.

Бізнес-партнер Грановського Борис Кауфман, також підозрюваний у рамках «нової одеської справи», залишається на волі. 129 мільйонів гривень застави 8 грудня заплатила його компанія-дистриб’ютор сигарет «Тедіс Україна».

Нагадаємо, 5 грудня 2022 року НАБУ і САП затримали бізнесменів Кауфмана і Грановського. За версією слідства, восени 2021 року, після викриття детективами НАБУ та прокурорами САП злочинної організації, що спеціалізувалася на корупційних схемах незаконного вибуття майна з комунальної власності Одеси, на її місті з’явилася нова.

Ця організація взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста, серед яких взаємодія з забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств, інші аспекти взаємодії з бізнесом. Задля безперебійності реалізації поставлених цілей організатори налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, про що свідчать докази, здобуті НАБУ і САП під час розслідування.

Як пізніше повідомляла БІ, троє заступників одеського міського голови Геннадія Труханова отримали підозри у межах кримінальної справи про створення злочинної організації, що контролювала економічне життя міста. Підозрюваними у “справі Кауфмана-Грановського” стали  Олег Бриндак, Михайло Кучук та Світлана Бедрега.

Застава 124 млн грн "не пройшла": одеського бізнесмена Олександра Грановського знов ув'язнили в СІЗО

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x