В Одесі затримали відомого бізнесмена Бориса Кауфмана: його підозрюють у створенні злочинної організації, яка контролювала посадовців Одеської місьради

0 коментарів 17793 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


5 грудня співробітники НАБУ та САП затримали трьох людей за підозрою у створенні злочинної організації та вчиненні корупційних злочинів в Одесі. За інформацією декількох ЗМІ, серед затриманих є одеський бізнесмен Борис Кауфман.


Як стверджують журналісти, справа стосується створення ймовірної злочинної організації в Одесі. Наразі тривають слідчі дії в приміщенні Одеської міськради.

Варто нагадати, що на початку серпня Кауфман не зміг залишити Україну після того, як ненадовго повертався до країни з відпустки. Його не випустили із країни на кордоні.

Тоді ДБР запросило повну перевірку документів бізнесмена. Кауфмана не випустили з країни попри те, що чоловік має «білий квиток» по службі в армії (погане здоров’я). Також бізнесмен є батьком трьох дітей. Кауфмана вважають учасником мільйонних корупційних схем, в яких нібито брали участь високопосадовці з Одеси та навіть Києва. Бізнесмен володіє інвестиційною компанією, готелями в Одесі та медіаактивами.

Разом з тим, сьогодні у пресслужбі САП повідомили про те, що прокурори разом з НАБУ викрили злочинну організацію, яка взяла під контроль Одеську міську раду та бюджет міста.

5 грудня правоохоронці затримали трьох осіб за підозрою у створенні злочинної організації, яка контролювала посадовців Одеської міської ради, та вчиненні інших корупційних злочинів. Попередня правова кваліфікація за ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 369 КК України.

Прізвища затриманих у САП та НАБУ не повідомляють, однак агент НАБУ Євген Шевченко на своїй сторінці повідомив про затримання саме Кауфмана:

“Щойно його затримано детективами НАБУ в рамках розслідування корупційних схем, в яких приймали участь не тільки мер та інші посадовці з Одеси, а і деякі високоповажні особи з Банкової”, – написав Шевченко.

За інформацією деяких видань, які посилаються на власні джерела у правоохоронних органах, детективи НАБУ затримали в Одесі не лише Бориса Кауфмана, а й його бізнес-партнера Олександра Грановського.

У САП додали, що з осені 2021 року учасники злочинної організації контролювали питання забудови в Одесі, розпорядження коштами місцевого бюджету, а також діяльність комунальних підприємств та їхню взаємодію з приватним сектором ринку.

Фактично злочинна організація тримала під контролем усі значні бюджетні витрати Одеси та погоджувала основні питання порядку денного сесій Одеської міської ради.

Для реалізації злочинних дій особи налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, які й забезпечували ухвалення потрібних рішень органом місцевого самоврядування.

На сьогодні викрито двох організаторів злочинної схеми та їхню довірену особу. Наразі встановлюються інші причетні до діяльності цієї злочинної організації.

В Одесі затримали відомого бізнесмена Бориса Кауфмана: його підозрюють у створенні злочинної організації, яка контролювала посадовців Одеської місьради

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x