В Кілійській школі, яка виграла грант на круте шкільне подвір’я в міжнародному конкурсі, почалися будівельні роботи

0 коментарів 27297 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Кілійській школі номер 4, яка стала переможцем конкурсу шкільних проектів і отримала чималу суму на створення подвір’я мрії, вже вимальовуються перші результати реконструкції. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на директорку Валентину Іваненко.


Зазначимо, реалізація проекту стала можливою завдяки перемозі школи в конкурсі швейцарсько-українського проекту DECIDE, який зі всіх міст Бессарабії працює лише з Кілійською громадою. Більша частина коштів надана саме міжнародним партнером, але і міська рада додала співфінансування, оскільки це було головною умовою співпраці. Між DECIDE та кілійським міським головою був підписаний меморандом, в рамках якого реалізується цей та кілька інших чудових проектів для освіти.

На сьогоднішній день вже демонтовано старе тротуарне покриття і викладено візерунок з тротуарної плитки у вигляді української вишивки в центрі двору, який директорка закладу назвала “українським килимком”. Ліворуч і праворуч облаштовуються чотири зони для відпочинку. Це “розумна”, “STEM –майданчик”(інженерно-дослідницька зона), “творчо- спортивна”, “лаунж – зона”, які створять на шкільному подвір’ї зелений клас, що дасть змогу проводити уроки на свіжому повітрі та цікаво проводити перерви. Також заплановане встановлення обладнання в ігрових зонах згідно з проектом. Звичайно, додадуть сучасне освітлення на сонячних батареях, зелені насадження, зокрема будуть висаджені магнолія лілійноквітуча, можевільник, альбіція, гібіскус, комплекс рослин “Альпійська гірка” тощо. Вартість всіх робіт – понад 707 тисяч гривень.

В закладі зазначають, що новим двориком зможуть користуватися не лише учні школи, а й всі мешканці міста, які забажають відпочити в гарному місці.

Також, як повідомив голова громади Вячеслав Чернявський, в школі вже реалізовано другий міні-проект зі створення багатофункціональної лаундж-зони в коридорі закладу, – в ньому також переміг саме цей заклад.

В Кілійській школі, яка виграла грант на круте шкільне подвір'я в міжнародному конкурсі, почалися будівельні роботи

В Кілійській школі, яка виграла грант на круте шкільне подвір'я в міжнародному конкурсі, почалися будівельні роботи

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x