Справу про бійку між мером Аккерману та очільником Білгород-Дністровської районної ради направили до суду, – прокуратура

0 коментарів 19548 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Міському голові Білгорода-Дністровського вручили обвинувальний акт у справі про бійку з очільником районної ради Григорієм Мельниченко. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна-Одеса розповів прокурор Одеської області Сергій Костенко.


Нагадаємо, у минулу суботу додому до Віталія Граждана прийшли співробітники УСБУ в Одеській області та прокурор Біляївської окружної прокуратури, щоб вручити обвинувальний акт за частиною 2 ст. 350 КК України (погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадські обов’язки). Мер відмовився приймати документи, а у мережі з’явилося відео, на якому авто, у якому знаходився Граждан, ледь не збиває правоохоронців.

Коментуючи цей інцидент сам очільник Аккерману заявив про те, що не зрозумів, що чоловіки, які підбігли до його автомобіля були правоохоронцями. Крім того, мер запевнив –  ніякого наїзду не здійснював.

За словами головного прокурора Одещини, правоохоронцям вдалося вручити Віталію Граждану обвинувальний акт:

“Кілька днів назад вручалася не підозра, а обвинувальний акт за фактом тих подій, які відбулись на сесії Білгород-Дністровської районної ради. Те, що необхідно сказати від сторони обвинувачення: ми вважаємо, що є обґрунтовані підстави для того, щоб пред’явити цю підозру і обвинувальний акт. Винний він чи ні (Віталій Граждан -ред.), буде вирішувати суд, але обвинувальний акт був вручений саме для того, щоб ми направили справу в суд”, – розповів Сергій Костенко.

Як нагадав прокурор, справа стосується бійки, яка відбулася між Віталієм Гражданом та Григорієм Мельченко на сесії Білгород-Дністровської районної ради у липні цього року. Тоді очільник міста прийшов на пленарне засідання, щоб захистити інтереси міста, оскільки район хотів забрати до себе на баланс будівлю колишнього шкірно-венерологічного диспансера.

“Він (Граждан-ред.) фактично зірвав проведення цього заходу і там відбулася бійка, яку всі бачили в інтернеті, тому ми вважаємо, що така поведінка є неприпустимою і відповідно вона отримала кваліфікацію згідно Кримінального кодексу України“, – підсумував Костенко.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x