Щоб пам’ять жила вічно: курінь військово-патріотичної гри «Джура» отримав ім’я захисника України

0 коментарів 33669 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Залізничненському ліцеї вже багато років існує курінь дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Він неодноразово займав призові місця в районних та обласних змаганнях. Нещодавно адміністрація ліцею вирішила увічнити пам’ять загиблого захисника України Руслана Дунєва, давши його ім’я куреню.


«Руслан, уродженець нашого села, він навчався в нашій школі. На жаль він загинув на війні. Щоб пам’ять про нього жила вічно, ми встановили пам’ятну дошку на будівлі нашого навчального закладу. Потім ми звернулися до Головного штабу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») з проханням присвоїти ім’я Руслана нашому куреню. І от нещодавно отримали схвалення» – розповіла інтернет-виданню “Махала” директорка Залізничненського ліцею Лілія Радушко.

В цій школі постійно проходять змагання військово-патріотичної гри, в них беруть участь учні з 5 по 11 класи. Вони змагаються у силових та інтелектуальних здібностях, у знаннях з топографії, історії козацтва, першої медичної допомоги, в’язання вузлів, стрільби тощо.

Потім найкращі представники формують збірну команду та вже беруть участь у районних та обласних змаганнях.

«Для цієї гри в нас є необхідне обладнання, навіть пневматичні гвинтівки. Є прапор із символікою гри. Діти люблять брати участь у цих змаганнях, мають форму та таке інше. Це допомагає розвивати не тільки силові та інтелектуальні здібності, а й любов до своєї історії та Країни» – додала директорка.

Щоб пам’ять жила вічно: курінь військово-патріотичної гри «Джура» отримав ім'я захисника України

Щоб пам’ять жила вічно: курінь військово-патріотичної гри «Джура» отримав ім'я захисника України

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x