Підбив підсумки року та згадав про Кримський міст: Зеленський виступив перед Радою, військовими та родинами загиблих героїв (відео)

0 коментарів 19251 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Президент Володимир Зеленський виступив у Верховній Раді, де підбив підсумки року. Присутніми були: уряд у повному складі, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, іноземні дипломати, військові, члени родин загиблих героїв. 


Виступ президента тривав 52-і хвилини. В посланні Зеленський підкреслив, що Захід перестав боятися Росію, тому що Україна стала одним з лідерів вільного світу. Саме Україна допомогла Заходу віднайти себе, на думку Зеленського.

Президент пообіцяв звільнити всіх українських полонених, які стали бранцями Кремля, зазначивщи, що з початку війни Україна повернула вже 1456 людей. Зеленський також додав, що країна відновить свою територіальну цілісність, а допоможе їй в цьому власний потужний оборонно-промисловий комплекс.

Зеленський згадав про план відбудови України, який має стати найбільшим економічним проектом Європи у післявоєнний час.

“У Чорному морі поменшало флагманів, а один сумнозвісний міст все більше працює на “виїзд”… якщо працює”, – такими словами Зеленський описав Кримський міст.

Україна буде розвивати відносини з країнами Африки та Півдня заради продовольчої безпеки, а також стане лідером у побудові зеленої енергетики, наголосив Зеленський.

Президент України також відзначив роль Нідерландів, які допомогають притягнути Росію до відповідальності за військові злочини.

Раніше Зеленський заявив, що 2023 рік буде вирішальним на лінії фронту в протистоянні з Росією. Про це йшлося у вечірньому зверненні до українців. Глава держави доповів, що провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. Воно відбулося в 44-те за рік.

“Тематика зрозуміла. Передусім це Бахмут, Кремінна й Донбас загалом. Можливі дії ворога на східному напрямку та наші дії”, – сказав Зеленський.

Також він додав, що було заслухано командувачів та визначено з кроками на найближчий час.

“Продовжуємо готувати сили оборони й безпеки України до наступного року. Це має бути вирішальний рік. Розуміємо, які ризики є зимою, розуміємо, що маємо зробити навесні, а отже, розуміємо, які результати має продемонструвати увесь сектор оборони й безпеки“, – наголосив Зеленський.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x